Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров, който в момента е главен скаут на клуба, заяви при откриването на изложбата „Червеният път", че експозицията му навява изключително приятни спомени от времето, когато е ходил по стадионите със своя баща, а и след това като футболист.

Велизар Димитров пожела успех на новия треньор Христо Янев и изрази увереност в професионализма на новия треньор на отбора и неговия екип.

„Фланелките са ми много познати, още от началото на 80-те години съм запален по ЦСКА. Помна, че отстранихме Рода. Баща ми ме заведе на мач и беше голяма емоция. Приканвам всеки, който има възможност да дойде на стадиона утре”, заяви Велизар Димитров.

„Факт е, че Янев поема отбора в тежък момент. Резултатите не са добри, класирането – също. Но аз лично не се съмнявам в неговите качества и екип. Той е доказал, че може да работи и то на професионално ниво. Желая му успех”, коментира още Димитров и продължи:

„Не трябва да губим точки от отборите под нашето ниво. Страшно много точки се загубиха, които в един момент натежават и това поражда напрежение, и някои от играчите не успяха да разгърнат целия си потенциал. Обърка се най-вече резултатите и това неприятно отпадане от Левски. Треньорското ръководство са направили своите изводи. Ако не бяхме пропуснали толкова точки срещу по-малките отбори, сега нямаше да бъде така. Но във футбола е така. Може би Лудогорец си направиха стратегията по-добре от нас.”