В двубой от първия плейофен кръг на Първа лига ЦСКА победи Черно море с 1:0 с попадение на Али Соу в 83-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Пламен Димов в наказателното поле срещу Рафаел Енрике. Така "червените" се доближиха на 3 точки от шампиона Лудогорец, след като разградския тим направи 0:0 у дома срещу Берое

Така в следващия кръг от първенството двата тима се изправят директно един срещу друг в битка за първото място като момчетата на Любо Пенев ще гостуват на "Лудогорец Арена". ЦСКА е с актив от 60 точки срещу 63 на "зелените". Черно море остава е на 6-ото място с 42.

В 12-ата минута при опасна атака на ЦСКА Соу стреля към Дюлгеров с удар извън наказателното поле, но вратарят се справи. Четири минути по-късно Соу намери добре Тиаго, но отново гол за ЦСКА не падна.

В 19-ата минута се отвори най-доброто голово положение и то беше пред вратата на ЦСКА. Минчев пусна успореден пас отдясно, Фенуш отправи топката към вратата, но Черниаускас спаси отбора си от попадение.

В 33-ата минута Минчев стреля към Черниаускас, който се справи отлично с удара на 17-годишният играч на Морето. Пет минути по-късно Нуно Томаш спря опасна атака на Черно море, която изведе Родриго, който не сполучи. Статичните положения създадени от ЦСКА не им дадоха предимство през това първо полувреме.

Двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

През втората част на терена влязоха Жеферсон и Жоржиньо, а играта на ЦСКА се освежи. В 54-ата минута след сблъсък с Димов Рафаел Енрике загуби съзнание, но благодарение на бързата реакция на медицинския щаб на ЦСКА състезателят успя да продължи двубоя.

Кошмарно, играч загуби съзнание

В 67-ата минута Соу излезе на голова позиция, но Дюлгеров улови удара му, който беше от около 5 метра. Две минути по-късно удар на Енрике намери напречната греда на вратата на варненския тим.

В 83-ата минута отлична атака на Рафаел Енрике беше спряна с непозволено действие от Пламен Димов в наказателното поле на Черно море, а от отсъдения наказателен удар Али Соу изведе тима си напред в резултата.

В крайна сметка ЦСКА се добра до успеха и сега очаква следващите два мача с Лудогорец за Купата на България и за първенството.

Любо Пенев: Добре, че Черно море не поведе, готови сме за Лудогорец

Илиан Илиев: С този сричащия депутат беше ясно, че ще загубим

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Пинто, Джеси, Лясков, Бикел, Рафаел, Тиаго Родригес, Соу, Нуно Томаш, Антов

Черно море: Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Станчев, Минчев, Панайотов, Родриго, Витанов, Фенуш, Жоржиньо

съдия: Стефан Апостолов