Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев акцентира на играта на своя отбор, довела до успеха над Черно море. Според него тимът е изиграл слабо първо полувреме, но през второто си е заслужил успеха.

"И това е важно, но важно е и как играем. Да се върна към първото полувреме, не играхме по начин, който желаехме. Второто нещата се промениха, бяхме водещи, отборът с идеи и инициатива. Трябва да се радваме, че Черно море не ни поведе, имаше такава ситуация. Това са шампионатни мачове и който поведе първи, може да победи", анализира Пенев.

"Ние знаехме как е завършил двубоят (на Лудогорец с Берое б.р.), но им обясних, че това е друг мач, може да е повлиял, но не е редно. Имахме разговор на почивката и нещата се получиха."

"Имаше и лек проблем, но като цяло трябваше да играят по друг начин, затова направих и промените."

Относно съдийството на Стефан Апостолов, Пенев коментира: "Варианти може да има много, те не са само три. Кaто цяло съдията не повлия на крайния резултат, това мисля и според това, което видях от пейката. Показа някои картони, други спести. Имаше бонус за единия отбор, имаше бонус и за другия. Но като крайно влияние за резултата, мисля, че той не повлия."

"Ще устоим при всички положения. Подготвени сме. Това са шампионски мачове. Шампионатни мачове, в които се решава шампиона и мачове за купата. Взимаме три точки и от утре започва подготовка за следващия мач", допълни Пенев, който уточни, че Николай Бодуров е получил почивка от него.