Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира поражението на тима с 0:1 от ЦСКА в двубой от първия плейофен кръг на Първа лига. Той изрази претенции към главния съдия Стефан Апостолов, но отчете и слабостите на тима си.

"Съжалявам, че загубихме по такъв начин, и за усилията, които положиха футболистите. Второто полувреме не успяхме да покажем същото от първото, но съдията не ни позволи да играем. Това бяха само фаулове в атака, тръгваме контраатака трима на двама свири фаул. После фаулове срещу нас не свири, това е една от причините, може би трябваше да задържим и повече топката", коментира Илиев.

"Може би и аз съм една от причините, може би трябваше да преценя, че с назначението на този съдия беше ясно какво ще се случи. Първото, че вложихме много усилия, които ще ни се отразят в следващия мач за Купата, тъй като имаме сега пътуване до Варна, вдигна картони на наши играчи, които бяха фаул в атака, на Родриго и Мехди пак са абсурдни неща. Може би трябваше да подходим по друг начин, знаехме, че рано или късно щяха да ни вкарат може би трябваше да се случи чудо, за да не ни вкарат. Може би трябваше да запазим някои хора за мача за Купата, и ние си имаме слабости, трябваше да използваме, когато ЦСКА бяха притеснени", добави той. 

"Трябваше да позатворим играта, хванаха ни на контри, не съм бил изнервен толкова от доста време, след нещата, които натвори този човек. Аз Любо Пенев след мача не беше споменал съдията, някой му подшушна и започна едни дитирамби по съдията, не мисля, че там съдията реши мача, аз ако бях щеше да ме е срам да говоря за съдията, ако имам един удар към вратата. Тук това е следствие на това, което каза Любо Пенев за трите варианта които предложи, то се получи 4-ти вариант - всичко за ЦСКА, този сричащия депутат, съжалявам, че говоря тези глупости, но наистина някой път няма смисъл да пътуваме, пишете им служебно 3:0, да си продължават битката, да дойдат мачовете с Лудогорец и да се види кой, кой е", добави Илиев.

"Имаше добри моменти през първата част, можеше да ги използваме и това е общо взето игрово", добави той.

"Ще ни е трудно, трибуните са близо, ако докарат пак един такъв послушко, Ботев играе добре у дома, трябва да се отърсим психологически от този мач и да се опитаме да продължим за Купата на България", добави треньорът на Илиан Илиев.