Пристигането на Делио Роси в България начело на Левски продължава да предизвиква сериозен интерес в родината му. Местните издания не спират да следят всяка стъпка на специалиста и се вълнуват от представянето на "сините". 

Левски без Делио Роси до мача с Лудогорец

Авторитетното издание Goal.com направи репортаж за дербито със Славия, което се игра в събота вечерта на "Герена". От там оцениха подобаващо работата на треньора и според автора на материала, Роси е превърнал Левски във "валяк". 

"Синя" рапсодия на диригента Роси за погром над Славия

"Приказен старт за Делио Роси начело на Левски. Откакто пое отбора, той го превърна в истински валяк. Под негово ръководство столичани записаха три победи в три мача, като последната от тях беше с 4:0 над най-сериозния съперник от града Славия."

Пиргов разкри тайната на успеха на Делио Роси

"Роденият в Римини специалист вдигна морала в новия си отбор и го изведе до наистина впечатляваща серия. По този начин той върна надеждите у феновете за едно по-добро бъдеще."

Мапуку: Роси е голям треньор, исках аз да бия дузпата

"Той пое тима след поражението от Верея с 0:2 и след това Левски победи Дунав с 2:0, Пирин с 3:0 в Благоевград и сега този исторически съперник на отбора му с 4:0. Благодарение на това, воденият от италианския специалист тим се доближава все повече до върха и на три точки от лидера и с мач по-малко от него", написаха от Goal.com. 

Перфекционистът Делио Роси има и забележки след 4:0

Делио Роси се връща в Италия за няколко дни, за да се занимае с няколко дела, свързани със семейството му. Той ще се върне директно за следващия двубой с Лудогорец на 6 септември, а подготовката за него ще бъде водена от помощниците му.