Един от героите за Левски в мача със Славия беше Жуниор Мапуку. Нападателят реализира важното второ попадение за успеха с 4:0 и благодари на съотборниците си за тази възможност. 

"Работехме цяла седмица за този мач и се трудихме здраво за победата. Искам да благодаря на съотборниците си, че ми помогнаха да вкарам гол. Трябва обаче да продължим в същия дух, защото ни чака тежък мач срещу силен тим като Лудогорец след осем дни. Още от неделя започваме да се готвим за тази среща", заяви Мапуку.

"Синя" рапсодия на диригента Роси за погром над Славия

Той разкри и каква е промяната при новия наставник Делио Роси. Откакто италианецът застана начело на "сините", те имат три поредни победи и в тях не са допуснали попадение в мрежата си.  

"Треньорът е голямо име в професията. От нас се изисква да отбележим попадения, както и да не допускаме в нашата врата. Такива са изискванията му към нас. Най-важното е да се опитваме да печелим всеки мач", заяви още нападателят и разкри, че е искал да бие дузпата, от която Жорди Гомес откри резултата. 

"Аз исках да изпълня дузпата, но трябваше да я изпълни Жорди Гомес, той е голям играч. Той беше определен да бие, не е проблем за мен. Следващият път ще бия аз от 11-те метра", завърши Мапуку.