Защитникът на Левски Димитър Пиргов разкри на какво набляга новият наставник на тима Делио Роси, за да се постигне такава добра серия в последните двубои. "Сините" записаха трети пореден успех от идването на италианеца. 

"Делио Роси промени не само защитата, но и нападението ни. Като цяло промени отбора. Движим се по-компактно по терена, помагаме си и в нападение, и в защита и резултатите са красноречиви."

"Той иска да сме единни на терена, не ни е поставял цели, всеки треньор има свои виждания. Сега наблягаме повече в тактически план и това ни се отразява добре", заяви Пиргов и коментира как се е стигнало до победата с 4:0 над Славия. 

"Синя" рапсодия на диригента Роси за погром над Славия

"Влязохме по-мотивирани, търсехме повече победата и головете. Успяхме да вкараме два гола до почивката, след тях се отпуснахме. Но изчаквахме грешки на противника, възползвахме се от тях и закономерно победихме", сподели защитникът и говори за предстоящия мач с Лудогорец. 

"Лудогорец е като всеки друг отбор, ако ги бием, ще вземем само три точки. За нас всеки мач е важен, сега ще починем няколко дни и след това започваме да се готвим за мача. Не знам върху какво ще наблегне наставникът. Бъдещето ще покаже дали можем да се преборим с тях, защо да не го направим", допълни Пиргов и сподели, че не се притеснява от търсенето на нов централен бранител.  

"Търсенето на нов бранител не ме притеснява, конкуренцията винаги вдига нивото на един отбор", завърши Пиргов.