Тръст "Синя България” тръгва срещу Русев, ако той не откликне

Ръководството на тръст „Синя България” призова мажоритарният собственик на Левски Спас Русев в най-кратки срокове да откликне на желанието им за среща. От тръста обявиха, че босът има срок „в рамките на настоящия спортно-технически сезон”, защото в противен случай организацията в качеството си на миноритарен собственик ще свика Общо събрание на акционерите, на което ще поиска изваждането на бизнесмена от Наздорния съвет на клуба.

Спас Русев остава собственик на Левски и работи активно за него

„Поканата”за среща от страна на тръста дойде ден след тежкото поражение на „сините” с 0:3 от ЦСКА в дербито на 35-ия кръг от Първа лига. Втората поредна загуба от „червените” даде израз на доста негативни настроения след феновете, които дори атакуваха футболистите на Левски след последния съдийски сигнал.

Боримиров: Митов остава, ще правим среща с феновете

Тогава фенската организация, която притежава дял от акциите на Левски, в доста ултимативен тон призова Спас Русев да даде обяснение за случващото се на „Герена”. Очевидно тръст „Синя България” възнамерява да продължи същата линия на поведение, както става видно от последното им изявление.

Тръст "Синя България" към Русев: Дойдохте, за да унищожите Левски ли?

Публикуваме прессъобщението без редакторска намеса:

Управителният съвет на Тръст „Синя България” взе решение за свикване на Общо събрание на ПФК Левски АД в качеството си на миноритарен акционер. Това ще се случи, ако мажоритарният собственик Спас Русев не се срещне с организацията на привържениците в рамките на настоящия спортно-технически сезон. На срещата, на която г-н Русев беше поканен от тръста и за която бе потърсено съдействие от изпълнителния директор на клуба Красимир Иванов, ще се обсъдят въпроси, свързани с управлението на клуба, финансовата му стабилност и стратегията за развитие на представителния отбор.

Дневният ред на Общото събрание на ПФК Левски АД ще бъде обявен допълнително, но той ще включва гласуване за смяна на г-н Спас Русев като член на Надзорния съвет на клуба заради липсата на контрол върху управлението, както и стартиране на процедура за превръщането на ПФК Левски АД в публично акционерно дружество. На Общото събрание, висш орган на управление на дружеството, акционерите ще се запознаят със стратегията на спортния директор г-н Даниел Боримиров за развитието на клуба като резултати, етапи и цели в отделна точка от дневния ред.

Управителният съвет на Тръст „Синя България” взе решение да изпрати официално писмо с въпроси, свързани с финансовото състояние и управление на клуба до изпълнителния директор г-н Красимир Иванов, в което очаква конкретни отговори съгласно закона и в качеството си на миноритарен акционер.

Свързани материали

  • Бос в Левски: Нашата емблема е безценна Бос в Левски: Нашата емблема е безценна
  • Левски изненада с цвета на новия си трети екип Левски изненада с цвета на новия си трети екип
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Спас Русев Тръст Синя България Левски

Първа лига