Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че в клуба очакват окончателното решение на БФС дали „сините” ще играят бараж за участие в Лига Европа. 

На въпрос колко струва емблемата на Левски, Иванов отговори: „Тя е безценна е отговорът, който мога да дам. Цена винаги на нещо може да бъде определена. Нашата основна задача е ние да си пазим клуба и неговата история и име. От наша гледна точка емблемата е безценна.” 

Позицията на клуба е, че според разпорадбите на УЕФА, Левски не трябва да играе бараж, защото от три отбора от Първа лига получават квота за турнира, а когато първият не е взел лиценз, то вторият заема неговото място. 

„Очевидно тежестта върху клуба от един бараж, не е заради самия бараж, а времето за възстановаване се съкращава, което за нас представлява организационен проблем. Ние задаваме въпроса кой е последният получил право за участие в Лига Европа. Като погледнете правилника, страната ни получава три места. Ако даден клуб не е допуснат до Европа, право за участие получава следващия в класирането. Нашата позиция е, че ние сме вторият тим получил право за участие. Нашето виждане по темата е това”, категоричен бе Красимир Иванов.

Левски изненада с цвета на новия си трети екип

„Дали е Левски или друг, който е  принуден да играе бараж по този формат, получава едно сериозно ощетяване от гледна точка на възстановяването. Това трябва да бъде преразгледано и отборите да имат равен шанс. Организационно нещата не са се променили при нас. Сравнението къде са конкурентите ни преди нас е трудно обосновимо. Тези, които са в момента на гребена на вълната мислят, че са по-добро. Догодина ще имат шанс да го докажат. В момента е лесно да се каже”, коментира още изпълнителният директор на Левски.

„Не знам какъв е вариантът, по който можем да накараме БФС да ни даде отговор. Тръпнем в очакване какви ще са резултатите от срока на лицензите. Чакаме как ще се разиграе тази въпросителна с участието и кой ще играе бараж. В момента сме между хипотеца А, Б и Ц и в момента нервно потупваме с крак и чакаме как ще се развият събитията”, добави още Иванов по повод процедурата за класиране в Лига Европа.

Сектор Б ще зее празен заради "бездушниците” в синьо

„Темата със селекцията върви от февруари месец. В клуба е ясно какви хора се търсят и за какви позиции, и клубът работи по това. Събитията от последния мач не променят нуждите. Колкото до това, че някои, които няма да подновят договорите си не играха накрая - това е комбинация от две неща – финансова , а от друга гледна точка – ние използваме възможността да налагаме юношите. Това е решение, което е взето съобразено с тези две неща”, заяви Красимир Иванов.

Даниел Боримиров: Митов остава, ще правим среща с феновете

Красимир Иванов взе отношение и по темата с проведения търг за активите на ЦСКА. „За нас темата е изключително интересна. Очевидно е и натоварена емоционално. Ще ви отговоря слагайки си шапката на финансов директор. Вчера това, което се е случило е, че някой е дал обещания да купи нещо, а не е платено. Чисто технически. Самият синдик не е отговорил ясно на въпроса кога трябва да се платят тези пари. Второто интересно нещо е, че не футболният клуб, който е лицензиран за шампионата, участва в търга, а дружеството е основано през март тази година. Купи ли ЦСКА емблемата на ЦСКА е въпрос, който тепърва ще получи отговор. По темата с "вечното дерби". На стадиона се вижда, че който сложи „червения” екип се създават емоции, които радват привържениците на футбола”, каза Иванов.

Попитан за собственика на Левски Спас Русев, Красимир Иванов коментира: „Дали г-н Русев продължава да е ангажиран с клуба – да, продължава. Г-н Русев не се е оттеглял. Тепърва ще стане ясен какъв е отговорът за среща с феновете. Съсредоточени сме върху лицензите и как ще се развие въпросът с баража.”