През последните седмици централната тема около Първа лига са съдиите и тяхното представяне. Само за няколко кръга се натрупаха няколко доста сериозни грешки, които разгорещиха страстите в клубовете и сред феновете.

Предаването „Домът на футбола” покани бившия елитен рефер Александър Костадинов, за да направи нов прочит на най-спорните положения, като започнаха от тези в ущърб на ЦСКА. Както е известно, „червените” открито призоваха председателят на Съдийската комисия Петър Петров да подаде оставка след равенството 1:1 срещу Ботев. Във въпросния мач пловдивчани получиха несъществуваща дузпа, докато „червените” имаха повече от основателни доводи да твърдят, че незаслужено е бил подминато нарушение срещу Станислав Манолев в наказателното поле.

Бивш елитен съдия: Няма натиск върху реферите, но се натрупаха грешки

„Много е трудно да се прецени в реално време да се прецени дали Бодуров прави нарушение срещу Виана. Затова казах, че камерата защитава съдиите. Да, тук може и да имало намеса от допълнителния съдия зад голлинията. Не знам дали е било така. Това е симулация, която би трябвало да бъде наказана с жълт картон, но в крайна сметка главният съдия взе решението, без значение дали е имало информация, подадена от неговия колега”, каза Костадинов.

„По-късно при ситуацията с Манолев той не използва никакъв прийом, за да заблуди съдията, докато Лазар Марин го задържа. Да, в нея можеше да се отсъди наказателен удар за ЦСКА”, допълни той.

Вижте още от пространния анализ на „Домът на футбола” в прикаченото видео.