Ръководството на ЦСКА внесе жалба срещу съдийските отсъждания в мача от XVI кръг на Първа лига срещу Ботев (Пловдив), който се игра на стадион "Българска армия" в събота (18 ноември) и завърши при резултат 1:1 - резултат, за който голяма "заслуга" има главният рефер на двубоя Волен Чинков, пишат от ЦСКА на официалния си сайт. 

При нулево равенство той отсъди дузпа в полза на Ботев Пд, след като защитникът ни Николай Бодуров дори не докосна Фернандо Виана, а Чинков показа жълт картон на Бодуров. По време на пресконференция вчера председателят на Съдийската комисия Петър Петров се извини на нашия клуб и призна, че арбитърът е допуснал грешка в тази ситуация. Ръководството на ЦСКА желае при задълбочено разглеждане на случая жълтият картон, показан на Николай Бодуров, да бъде отменен.

Левски, ЦСКА и съдиите: пълна нула

Стойчо Стоилов: Да дават титлата на Лудогорец и да закриват първенството

ЦСКА поиска оставката на шефа на съдиите

Ето го и целия текст на жалбата без редакторска намеса:

Уважаема комисия,

Обръщаме се към Вас, като компетентен орган, за да изразим изключителното си възмущение и недоволство от съдийските отсъждания на главния арбитър на срещата Волен Чинков, които в мача срещу БОТЕВ ПД влиаят на крайния резултат.

Уважаема комисия,

Искаме да насочим вниманието Ви върху някои конкретни ситуации и отсъждания.

В 11‘08 минута, базирайки се на правилника, по всичко личи, че Крум Стоянов (№25) спира обещаваща атака с нарушение, извършено „отзад", срещу Кевин Меркадо (№7), което е задължителен жълт картон, но е отправена само устна забележка от Волен Чинков.

В 28'58 минута отново футболистът на Ботев Пд Крум Стоянов (№25) извършва нарушение, спиращо атака, започната от Кевин Меркадо (№7), след което отново не последва дори и устна забележка от рефера.

В 21‘42 минута на срещата при атака на Ботев Пд Фернандо Виана (№9) пада на земята, симулирайки, че е бил спрян с нарушение от Николай Бодуров (№5), но от записа ясно се вижда, че такова няма! Арбитърът г-н Чинков отсъжда дузпа и показва жълт картон на Николай Бодуров. Всичко това се случва на метри от рефера Волен Чинков.

Имайки предвид зачестилите груби съдийски грешки в ущърб на нашия отбор в изиграните едва 16 кръга се надяваме да бъдат взети необходимите мерки.

След като, председателят на Съдийската комисия Петър Петров говори публично за грешните отсъждания на Волен Чинков, Ръководството на ПФК „ЦСКА" София желае при задълбочено разглеждане на случая, жълтият картон, показан на Николай Бодуров, да бъде отменен.

Искаме да Ви обърнем внимание на друга ситуация от мача, в която Станислав Манолев (№11) бе задържан в наказателното поле на Ботев Пд от Лазар Марин (№24) и не последва никаква реакция от Волен Чинков. Това за нас, като ръководство, като клуб, показва тенденция в отсъжданията между двата отбора.

С оглед на гореизложеното искаме да Ви зададем следните няколко въпроса, базирайки се на правилника и правилата, описани от Борда на Международната Футболна Асоциация.

1. В 82‘ минута на срещата какво нарушение извършва Кирил Десподов (№19) срещу Иван Чворович (№99)?

2. След като изгледате запис от мача, може ли да знаем колко секунди вратарят на Ботев има право да държи топката в ръцете си, след като в 79'37 минута я улавя? И колко време е нужно, за да се изпълни аут или удар от вратата?

3. В 85'16 минута според вас няма ли опасна игра от страна на футболиста на Ботев Пд Цветомир Панов (№2)?

С уважение, 
Изпълнителен директор 
Трифон Попов