Главният съдия на мача ЦСКА - Ботев Пловдив - Волен Чинков, е изваден за неопределено време от нарядите за Първа футболна лига.

Чинков ръководи двубоя на стадион "Българска Армия" от 16-ия кръг на Първа лига, когато отсъди изключително спорна дузпа за Ботев Пловдив. 

Шефът на съдийската комисия Петър Петров обяви, че според него реферът Волен Чинков е допуснал грешка с отсъждането на дузпа в полза на Ботев Пд срещу ЦСКА и поради тази причина се извинява на ощетения клуб.

Той добави, че заради грешката Чинков ще понесе сериозно наказание, тъй като няма да свири в следващите няколко кръга на Първа лига.

Март Бата: Съдийството в България се подобрява

"Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев. Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка”, коментира Петров.

Петър Петров пък заяви, че няма намерение да подава оставка, въпреки искането на ЦСКА.

ЦСКА поиска оставката на шефа на съдиите

“Бъдещето са видеоповторенията. Основната ни цел е да се свири по правилата, да има феърплей. Няма натиск. Да се свири тенденциозно? Това е безумие”, добави Петров./БТА