Съдийският шеф Йордан Сталев се включи в Спортно шоу Гонг в ефира на Дарик радио, за да коментира и втората спорна ситуация по време на дербито между Левски и ЦСКА. Тя се получи преди да падне гол във вратата на ЦСКА. Тогава Паулиньо блъсна Турицов с ръка и центрира, а Перейра си отбеляза автогол, който донесе успеха на "сините" в дербито. 

Според Сталев, червеният картон на Едвин Джеси е показан правилно, а що се отнася до ситуацията между Турицов и Паулиньо, според Съдийската комисия и него съдията Вълков е можел да отсъди нарушение в полза на ЦСКА.

"Получих доклада на съдийския наблюдател, обсъдихме със Съдийската комисия и наблюдателя, преди отбелязването на гола имаме и може да се отсъди нарушение от главния съдия в полза на ЦСКА, но съдията не забелязва това и допуска грешка. С това свое отсъждане той не влияе пряко върху крайния резултат на мача, Паулиньо не вкарва гол, а прави пас към вратата на ЦСКА, тук не можем да говорим за пряко влияние върху крайния резултат, това е индиректно повлияване на крайния резултат. ", коментира Сталев.

"Паулиньо владее топката, но в това владение, за да използва предимството си помага с ръката, но не е картон, а съдията не отсъжда нарушение. Оценката на Вълков е на база представянето му, ще го видим и в следващите наряди, когато преценя аз и Съдийската комисия, кога ще се случи това нещо, ще е ясно, тъй като няма как да го скрием", добави той

"Преценката е моя, нарядите  ги правя аз, преценил съм, че за този мач най-подходящият съдия е Тодоров, другите съдии на на други мачове", добави съдийският шеф по повод назначаването на Станислав Тодоров за столичното дерби между Славия и Левски.