Шефът на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев заяви, че в цялостен мащаб съдиите са се справили с дербито между Левски и ЦСКА (1:0) от 23-ия кръг на Първа лига.  

„В цялостен мащаб те се справиха с това дерби. Решението за назначението на Владимир Вълков беше изцяло мое. Искам да е ясно на всички. За това решение аз си нося отговорността. Мотивите ми – аз съм човек, който обича да рискува и не веднъж съм споменявал това нещо“, коментира Сталев.  

„Основната причина да бъде сложен този съдия на това дерби е неговото представяне, откакто аз съм председател на съдийската комисия, както в края на миналия сезон, така и мачовете от началото на настоящия сезон. Той се е представил на високо ниво и безкомпромисно. Той е в добра форма. Като всеки един треньор, който разчита на играчите си, които са в най-добра форма, така и аз разчитам на момчетата, които се представят най-добре преди всяко едно дерби“, добави шефът на Съдийската комисия.  

„Аз гледах абсолютно всички клипове, линкове и гледни точки на телевизията, както и всички допълнителни гледни точки на тази ситуация. Мога със задоволство да заявя, че съдийската бригада взе най-правилното решение и това е червен картон за футболиста на ЦСКА“, продължи той.  

„В последните клипове, които бяха пуснати в интернет се вижда, че има удар в лицето срещу футболиста на Левски и това по всички правила е червен картон.“

„Радвам се не заради друго, а че момчетата взеха възможно най-правилното решение. Това решение е на Ивайло Стоянов.“

„Това е правилното решение, въпреки че на много хора не им се иска да е така. Реших да коментирам най-важната ситуация в мача, но ще си запазя правото да коментирам другите след това, защото нямам доклада на съдийския наблюдател Георги Йорданов. Аз трябва да бъда коректен с него, защото той най-малко ми е заместник.“

„Докато не получа доклада на съдийски наблюдател и не разгледаме детайлно всяка една ситуация няма как да коментирам тези неща.“

„В ситуацията за червения картон подкрепям решението на съдиите, цялостно Владо Вълков има върху какво да работи. Има детайли, които ще разискаме. Той трябва да види и проумее това, което е направил. Има неща, които трябва да подобри. Има още три-четири ситуации в мача, които ние ще разгледажаме. Искам да видя как съдийския наблюдател е описал тази ситуация с Паулиньо и Иван Турицов. Тази ситуация с червения картон на Едвин Джеси наистина е може би най-важната в мача“, каза още Йордан Сталев.