Българският наставник на Кайсар Стойчо Младенов се изказа изключително позитивно за дошлия под наем в Левски млад казахстански талант Йеркебулан Сейдахмет.

За Гонг Младенов коментира: „Момчето е страхотно! Рядко се среща подобен талант на тази възраст. Знам го много добре, играл съм два мача срещу неговия Тарас, преди той да отиде в Русия. Много повратлив на терена, комбинативен, като най-големият му талант е това, което прави в завършващата фаза. Там винаги има интересни идеи за завършек. И нещо, което не е за подценяване – вкарва често и то разнообразни попадения. Това момче за мен има голямо бъдеще!“

„Пожелавам му успех, най-важното за него сега е да успее възможно най-бързо да се аклиматизира, тъй като този път преместването му е доста по-различно. Но за него е нужно да играе, да трупа игрови минути. В момента е младежки национал, въпрос на време е да започне да играе редовно и в мъжкия тим на Казахстан“ – допълни Младенов.

Воденият от родните специалисти Стойчо Младенов, Анатоли Нанков и Тошко Янчев тим на Кайсар стартира следващия уикенд (на 10 март) първенството на Казахстан с домакински мач срещу Атирау.