Ботев Пловдив победи Верея с 2:0 в двубой от 35-ия кръг на Първа лига. Двата гола за успеха реализира Стивън Петков в 28-ата и 63-ата минута. Това беше и мач №100 за капитана на "канарчетата" Лъчезар Балтанов.

Домакините започнаха активно срещата и упражниха натиск към вратата на Верея. 

Постепенно Верея се справи с натиска и на свой ред започна да плете атаки. В 25-ата минута на срещата Верея поиска дузпа за игра с ръка на бранител на Ботев в наказателното поле, но Драганов остави играта да продължи.

В 28-ата минута Филипов центрира отдясно, а Стивън Петков с глава откри резултата. След гола той показа фланелка на която пишеше: "Благодаря ви! Напред канари".

До края на първата част Филипов и Ндонгала за Ботев, както и Илиян Йорданов за Верея опитаха интересни неща пред съперниковите врати, но голове не паднаха.

Стивън Петков след двубоя

През втората част Ботев направи резултата 2:0 след отлично изпълнение на Стивън Петков с пета, който се възползва от пас на Бризола и от няколко метра направи резултата 2:0.

Гостите пропуснаха да се върнат в мача в 57-ата минута, след като удар на Елиаш беше отразен от Терзиев, който насочи топката към своята врата, но Кайзер изчисти в корнер.

До края на срещата Ботев пропусна да направи резултата още по-изразителен, но след този успех е на петата позиция с актив от 55 точки, а Верея е на 6-ото място с 36 точки. 

Съставите на двата тима:

Ботев: Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Марин, Балтанов, Бризола, Неделев, Кампос, Ндонгала, Петков

Верея: Наумов, Тенев, Мунин, Иванов, Сюлеймани, Мечев, Вълчев, Йорданов, Танев, Домовчийски, Христов

съдия: Драгомир Драганов