Треньорът на вратарите във Верея Стоян Колев призна превъзходството на Ботев, който победи неговия тим с 2:0 в предпоследния 35-и кръг на Първа лига. Бившият страж коментира и наболялата тема за бъдещето на „лъвовете” през следващите месеци, като гарантира, че е и през следващия сезон старозагорци ще играят в родния футболен елит.

„Причините за поражението днес са в отбора на Ботев. Съумяха да оползотворят техните ситуации и положения, които не бяха малко. Оттам дойдоха и нашите проблеми. Знаем силата на Ботев – преливат бързо от едната в другата фаза на играта, а ние не успяхме да се ориентираме”, каза Колев.

„Наистина създаваме добри положения, но голове няма. Това е някакъв проблем. Щом и миналия мач при толкова много ситуации не вкарахме, не знам. Дали е разконцентрираност на отделния футболист, факт е, че не постигаме нужното.”

„Прави сте, че не можем да направим 90 минути на едно и също ниво. За да се стигне до това положение, причините са много. Ако почна да ги изтъквам сега, ще отнеме твърде дълго.”

„При Домовчийски има леко напрежение в аддуктора, затова решихме да не рискуваме нещо по-сериозно и да го запазим.”

„Защо разчитаме на толкова малко играчи? Бяха показани картони на футболисти, които не заслужаваха въобще, имаме и контузени. Това е групата играчи, с които разполагаме. Ще направим максималното за последния мач.”