Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев беше гост в предаването "Спортно шоу Гонг" в ефира на Дарик радио. Той говори за всички актуални теми около тима, за себе си, за младите футболисти и за очакванията си за сезона. 

"Нещата са добре, макар че има какво да се желае. Десет месеца съм старши-треньор в ЦСКА, в такъв тим само резултатите оставят треньора, работя всеки ден давам всичко от себе си, здраво съм стъпил на земята", коментира Белчев.

"В България така е прието, че грандовете трябва да побеждават във всеки мач и очакванията от феновете са големи, особено в ЦСКА. Опитвам се да бъда спокоен човек, но се опитвам да не изразявям емоции. Опитвам се да давам пример на футболистите, не обичам да правим циркове. За момента самите футболисти и ние като треньорско тяло направихме добър екип, има настроение в тима, в малки моменти ни бягат резултатите, трябва да бъдем постоянни в игрово отношение. Опитваме се да имаме общ език с футболистите, обичам да работя с млади хора, всичко зависи от тях, но те трябва да си поставят високи цели и да се борят за тях, трябва сами да си заслужат мястото", допълни наставникът на ЦСКА.

"И Бодуров, Манолев, Барт и Каранга са лидери в тима, но важното за мен е колективът", добави Белчев запитан за това кои футболисти са лидери в тима.

"За Стоилов няма какво да говорим, резултатите му говорят. В ЦСКА искам първо футболистите да изпитват удоволствие и да им носи наслада, да радваме феновете", коментира Белчев запитан за познанството си със Станимир Стоилов и това дали иска ЦСКА да играе правилен футбол.

"Каранга прави страхотен сезон, надявам се да остане и през пролетта при нас, все пак ръководството решава, Кирил Десподов е един страхотен млад български футболист, но това, че не играе на моменти е с възпитателна цел, в други моменти не заслужава да играе, няма постоянство, като направят един-два мача се задоволяват с това, това се отнася за младите играчи. Аз съм добър мотиватор, но и те се надъхват преди мач, имаме един добър колектив, футболистите знаят в какъв отбор играят", коментира още Белчев.

"Треньорските смени ги решават шефовете. Делио Роси няма нужда от представяне, със страхотна визитка, печелил е Купата на Италия. В дербито колкото и да търсим тактическо надиграване, познаваме се, според мен малките детайли ще решат дербитата, евентуални индивидуални грешки, дано ние направим по-малко такива, и да излезем победители в дербитата", коментира Белчев на въпрос за евентуални треньорски смени след дербитата с Левски и Лудогорец.

"С господин Гриша Ганчев се работи много добре, той иска отборът да побеждава, страхотен човек, с него добрите дни предстоят за клуба и отбора", каза наставникът на ЦСКА на въпрос как се работи със собственика на тима Гриша Ганчев.

"Колкото по-рано има яснота за евентуално участие в Европа, толкова по-добре, това лято подготовката ни беше съобразена с участие в Европа, което наруши и представянето ни за първите два мача", каза Белчев по повод евентуалното участие на тима в Европа. 

"Предпочитам да живея на хотел, тъй като в София съм сам. Семейството ми е в Хасково, имам две дъщери, голямата работи, малката е 12-ти клас, жена ми работи в Хасково. На удобно място ми е хотела, така е по-добре. От Хасково съм, играл съм в Хасково, Берое, Локо ГО, Етър, Розова долина, Арда Кърджали. Семейството ми ме подкрепя. Опитвам се да ги виждам във всеки възможен момент. Обичам да ловя риба, но Стоилов е страстен рибар. Играя карти като хоби, във всеки един момент мислите ми са насочени към футбола, да подобряваме нещата", каза за себе си Стамен Белчев.

"В Хасково има спортно училище, когато ние бяхме ученици работеше страхотно, просто така се е случило", коментира Белчев по повод това, че от Хасково са той, Станимир Стоилов и Григор Димитров.

"Мисля си, че момчетата на Петър Хубчев ще се представят достойно, надявам се да победят, във футбола всичко се случва, Хубчев знае как да мотивира футболистите си", каза наставникът на "червените" за предстоящата световна квалификация с Франция. 

"Трябва нещата да започнат от ранна детска възраст, на много места се подобриха бязите, но на много места още не са на ниво. При нас като вземем някое момче от детския футбол ние виждаме тези вредни навици, няма как да бъдат променени. Треньорите трябва да бъдат много по-взискателни, за да може младите хора да разберат, че футболът е много сериозно нещо, футболът дава много неща", каза Белчев.

"Надявам се, да победим Лудогорец още в следващия мач. В провинцията се събират повече хора от близките населени места, чакат си мача цяла година, за мача с Левски ще мислим, след като мине този с Пирин. Не се оплаквам от футболистите, които имам, трябва да взимаме футболисти, с които да надградим отбора, иначе няма нужда на седят на пейката. Благодаря на феновете за подкрепата във всеки един мач, която ни оказват, надявам се с действията си на терена да ги правим след всеки мач щастливи и тепърва предстоят хубавите дни пред отбора", завърши интервюто Стамен Белчев.