Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга стана Играч №1 на изминалия 11-ти кръг, след като се разписа на два пъти във вратата на Етър за равенството на "червените" - 2:2. 
"В началото ми беше трудно, но според мен това е нормално. Трябваше ми време, за да се адаптирам. За мен това бяха различни тренировки, климат, но сега вече всичко си е на мястото", коментира бразилецът. 

"Бразилия е огромна държава и конкуренцията е жестока. Невинаги можеш да играеш за националния отбор, но така е в живота. Аз съм благодарен за това, което ми се случва в момента. Бих се радвал ако някой ден защитавам цветовете на България. Искам да отида на мача с Франция, защото това са футболисти от друго ниво. Нормално е да искаш да се докоснеш до тях", съобщи нападателят на "червените".

На въпрос какво би избрал между шампионската титла с ЦСКА и приз за голмайстор на първенството, бразилецът отговори: "И двете. Всички в клуба искаме да спечелим титлата, за да я споделим с феновете, защото те най-много заслужават. Щастлив съм, че постигам целите си. Не съм планирал общо колко гола ще вкарам. Ще тренирам още повече, за да продължавам да бележа".
Относно сензацията на трансферния пазар Неймар, за когото ПСЖ плати 222 млн. паунда на Барселона, Каранга изрази мнението си: "За мен Неймар е голмайстор и много качествен футболист. Цената за него и други футболисти е нормална. Те са се трудили, за да постигнат тези успехи. Щом е платено такава сума за тях, значи го заслужават".

"Аз съм футболист на ЦСКА и искам да съм тук. Във всички мачове е голямо щастие за мен, когато отбележа гол. Мачът с Левски постоянно ми е в главата. Знаем за какво нещо става на въпрос. Отбележа ли на Левски, съм подготвил нещо специално за тях. Това е най-голямото дерби в България. Тръпката беше уникална. Не бях виждал такова нещо досега и винаги ще бъда за ЦСКА", сподели Каранга за дербито между "сини" и "червени", което ще се състои на 22 октомври.

"Всички знаем, че Левски е отбор, който винаги се бори. Но ние мислим само за нашето представяне. Направихме грешка с Етър, която ни коства първото място. Забравихме вече този мач, но ще си вземем поука от това, което се случи. Трябва да коригираме грешките си, да продължим напред, защото вече няма да имаме право на такива грешки.
Всички ние сме ангажирани и мотивирани да дадем всичко от себе си, за да завършим на първото място в края на първенството. Ще имаме и много мачове с Лудогорец, в които се надявам, че най-накрая ще постигнем тази дълго чакана победа".

"Нормално е да побеждаваме, но рано или късно идват и загубите. Но след тях трябва да се вдигаме и да се фокусираме само върху положителните неща. Трябва да сме с високо вдигнати глави, защото ние няма да свалим гарда и ще продължаваме само напред", обобщи голмайсторът на ЦСКА.