Бившият служебен премиер на България Стефан Софиянски, който е един от отявлените фенове на Левски, изрази опасенията си, че министър-председателят Бойко Борисов се „бърка“ в любимия му тим. Софиянски бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където говори за всички актуални теми около тима от Герена.

„В България кой е толкова силен – силен е министър-председателят (бел. ред. - Бойко Борисов), който се старае да се бърка навсякъде. Имам чувството, че той се бърка в Левски. Да не забравяме, че Борисов като стана кмет на София, прехвърли ЦСКА на Титан. Ние софиянци, като плащахме за чистотата, плащахме на ЦСКА. Забравихме ли го или не? Титан колко време издържаше ЦСКА? Мога да кажа цифри -  когато аз бях в кметството, бюджетът за чистота стигаше до 70 милиона, а после стана 160 милиона. Нищо лошо не казвам - колкото повече, толкова по-добре. Но Титан оттам издържаше ЦСКА. Предполагам, че се е намесил той, но не мога да твърдя нещо, в което не съм сигурен. Очевидно е някакво разпределение на влияние, в което попада и Левски. Ние левскарите не сме му фенове на Бойко (бел. ред. - Борисов), знаете, че го освиркваме понякога. Левски е марка, Левски е име. Аз се гордея, че съм от Левски. Всеки човек има его. Шансът да си част от някаква общност, винаги търсим присъствие в общност. Левскарите са нещо, което е хубаво, ако може да им се помогне. Приемам, че е е направено с добри намерения, но резултатите не са добри“, коментира Софиянски. 

По-рано в сряда бе проведено Общо събрание в Левски и собствеността бе променена. 86.6% от акциите отидоха в ръцете на Георги Попов, който е вицепрезидент на Нове Холдинг. Така приключи управленският период на Спас Русев.

Още по темата:

Синът на Божков бил против баща му да става шеф на Левски

Софиянски: Спас Русев бе подставено лице в Левски, а не реален собственик

Смяни се караулът в Левски, ясен е новият силен човек 

Софиянски: Спорно е дали Спас Русев е собственик на телекома

Софиянски: Въпросът сега е дали с настоящия бюджет ще се може да се поддържа добро ниво на играчите