Бившият кмет на София Стефан Софиянски заяви, че Спас Русев е бил подставено лице в Левски, а не реален собственик на клуба.

„След всяка радикална промяна идват нови надежди. Всичко зависи от амбициите на новите собственици. Това, което ми се искаше на мен, бе да има поне един по-изявен левскар. Като се върнем назад, последните успехи на Левски бяха свързани с Наско Сираков, Мъри Стоилов, Ники Илиев, Емо Спасов, хора раздавали се на терена и после извън него. Надявам се амбициите. При нас левскарите амбицията е много силна, Левски да е силен тим. Ние сме израсни с нея. Аз поне в младите си години ходехме на тренировки. Следяхме развитието на отбора още от тренировъчния терен“, заяви Софиянски в пространно интервю в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Познавам ги формално. Спас Русев ни падна от небето. Ясно бе, че бе подставено лице, че не бе реален собственик, а и нямаше нищо общо със спорта. Сегашните са все свързани със спорта. Да кажем, че имам повече информация, която не желая да споделям. Русев в нито един момент не се ангажира с финансирането на Левски. Вие да сте чули приходи от бизнеса му да влизат в Левски“, добави бившият кмет на София.

„Поне сега е ясно. Тези игри дават за спорта – дават за Левски, дават и за други тимове. Ще видите табелите им и по други стадиони. Поне тук има по-ясен поток, структура, намерения. Хубаво е, че почна разчистването на дълговете.“

„Когато Спас Русев пое Левски задълженията бяха между 18 и 20 милиона лева. Сега са 32 милиона и нещо. Аз знам, че в началото на година не бяха обслужвани разсрочените задължения към НАП. Хубаво е, че ясен план, ясно е откъде идват парите. Може много да говорим икономически, хората в Левски са се запознали с цифрите. Щом са поели този ангажимент, поемат задължението да покрият тези задължения. Дали Левски ще подобри играта си, ще стане нападателен, на който на Герена 3:0 му е малко, а не да стоиш под напрежение как ще завършиш с Локомотив Пд, а свършваш 1:1. Това трябва да се промени. Това не ме удовлетворява. Ако бяха били, щяха да са на 2 точки зад лидера. Много се промени нашия шампионат. Радвам се на тимовете, залагащи на българи – Черно море, Ботев Пд, Етър. Приемам, че трябва да се взимат футболисти от чужбина, но те да са около четирима. Съжалявам много за Вутов, че не е при нас, за Краев. В Дания не се чува много. На това ми се иска да се върнем малко“, продължи той.