Бившият кмет на София Стефан Софиянски заяви, че синът на Васил Божков – Антон е бил против милиардерът да стане шеф на Левски. „Божков не се ангажира пряко с отбора. От него в личен разговор съм чувал, че човек започва да печели от футбола като спре да го финансира“, сподели Софиянски в интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Да, фирмите му влизат. Това е стратегия приета от холдинга. Божков финансира и ЦСКА в един период. Добре е да има хора , отделящи пари и за спорта. Виждате Домусчиев колко успехи имаше с Лудогорец. С ясно финансиране. Нове Холдинг е позната структура, след като са преценили да финансират са приели този ангажимент. Не знам защо не влиза в лично качество“, добави бившият кмет на София.

„Да си бил на ЦСКА президент и после да станеш на Левски е конфликтно. Мисля, че в такъв случаи и левскарите и цесекарите ще са против него. Виждате колко малко играчи са прескачали от единия в  другия тим и винаги е имало напрежение. Не мога да знам тези детайли. Васил Божков може да бъде питан директно, въпреки че е по-трудно. Извън това, което се знае, той имаше противоречия със сина си за това. Той (бел. ред. – синът на Васил Божков) е сериозен цесекар. Но, вижте, не мога да влизам в кожата на хора със сериозни позиции в обществото и да тълкувам техните решения. Антон Божков меко казано бе против“, продължи той.

„Не забравяйте, че Божков раздава и спортните награди на годината. Нове Холдинг в голяма степен финансира спорта. Да решиш да финансираш Левски е голяма стъпка, но това е и престиж. Но всичко е свързано с резултатите и с добро представяне в евротурнирите“

„Сега последно видях 24,5 милиона лева дългове. Преди да се тръгне да се печели, трябва да се изчистят тези задължения“, каза още Стефан Софиянски. 

„Смятам, че няма директива Левски да е шампион. Любо Пенев е сериозен треньор. Скритият фаворит за титлата е ЦСКА“, завърши Стефан Софиянски.