Смятаното за едно от най-нашумелите нововъведения в света на футбола е системата за Video Assistant Referee или VAR. Тя предизвика редица дискусии, като беше използвана дори на последното Световно първенство това лято. 

Огромната част от водещите шампионати в Европа, а и не само те, използват тази система. Очаква се от следващия сезон да е и в евротурнирите. И затова изскочи и въпросът към председателя на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев дали тя може да бъде въведена и в България. 

"Може би виждам VAR  в българския футбол, но не и на този етап. Стадионите не отговарят за нея, струва много пари, не мисля, че на този етап няма как. Специално за България е относително, че щеше да ми е по-спокойно с тая система. Само мога да предполагам", сподели Сталев и разкри, че няма особен интерес от родните клубове при обясняване на нововъведенията преди всеки сезон. 

"Преди всеки шампионат се канят представители на всички отбори, провежда се дискусия за бъдещите промени, които ще влязат в съдийството като нови неща в него за сезона. За наше голямо учудване, на тези срещи идват не повече от 4-5 клуба. Представете си какъв огромен интерес имат да научат какво им предстои", сподели Сталев.