Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви категорично, че изразената по-рано подкрепа към Борислав Михайлов в предстоящите избори за президент на Българския футболен съюз не връзва по никакъв начин ръцете на клуба. Иванов уточни, че „сините” остават в позиция достатъчно ясно да изразят несъгласието си, ако получат основание за такова спрямо политиката и действията на родната футболна централа.

Шефът на Левски също така поясни, че подкрепата на клуба по никакъв начин не е обвързана с обещание „сините” да излъчат свой човек в новия Изпълком.

Михайлов: Не е учудващо, че Левски ме издига, и ЦСКА трябва да ме подкрепи

„Издигнахме Михайлов, защото имаше събития от предходната седмица, които ускориха процеса и нуждата това нещо да се случи. Другата причина бе свързана с нуждата да заявим като клуб кой от възможните кандидати предпочитаме. Това е в основата на решението. Самият избор… Гледахме да бъдем внимателни, защото дискусията бе много емоционално наситена. Много ясно искахме да бъде прочетено, че ние като клуб искаме да се случват нови неща в българския футбол, искаме промяна и искаме футбола да върви напред. Изборът беше сведен между това, че имаме двама ясно изявени кандидати. Гледайки ги като личности и професионалисти, трябваше да преценим кой е по-доказаният. В лицето на Михайлов видяхме този човек.”

„Натежа професионалният му опит във воденето на БФС, като и позициите му в УЕФА. Това беше водещо за нас. БФС все пак е организация, която има нужда от лице, което да я представлява както у нас, така и в чужбина. Не искам да навлизам в подробности за аргументите при вътрешноклубния анализ, който извършихме.”

„Колкото до Пенев, големият спиращ момент бе начинът, по който бе употребено името на клуба. Казах и в самото начало – това беше нещото, което ни подтикна толкова рано да изразим своята позиция чрез издигането кандидатурата на г-н Михайлов. При положение, че клубът не е бил търсен, никой не го е питал, нито пък е изразил идеите си, в един момент излиза все едно, че заставаме зад тази кандидатура. Това е ситуация, в която не можехме да си позволим да останем. Още повече, че тези неща излязоха от устата на г-н Ники Илиев, който е бивш председател на Управителния съвет на Левски. Когато той каже нещо такова, думите придобиват допълнителна тежест.”

„С него впоследствие лично не съм говорил, но изказването му ме изненада. Нормално е в една такава публична дейност, когато хората искат подкрепата на клуб като Левски, да има предварителен разговор, преди да се употреби името му. Ние се почувствахме в една неловка ситуация.”

„Дискутирали сме в клуба кандидатурите за президентския пост в БФС. Не беше затворен разговора. Имахме разговор в Управителния съвет, а после обстоятелствата така се стекоха, че трябваше да изчистим нещата. Всички хора в УС бяха горе-долу на една и съща позиция. Дали е била дискусията тежка? Не, не е била”, коментира Иванов в пространно интервю за „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Не искам тук да заемам позицията на кандидатите за президент на БФС, те трябва да имат възможността да представят вижданията си. Това, което четем в медиите, и това, което нашите фенове изразяват като позиция, са добри отправни точки, за да разберем къде са фокусирани темите. И ние сме „за” повече български деца да играят футбол.”

Пенев към БФС: На ниско ниво свалихте "Цар Футбол", господа

Михайлов: Готвим се да спечелим Конгреса, опозицията само плюе

„Знам, че други клубове имат хора в Изпълкома. Не, няма обещание към нас да имаме хора там. Дали има нужда от кадрови промени там? При положение, че ще се постигат по-добри резултати и ако това е начинът – да. Иначе като промени в името на самите промени не е обосновано. Дали Левски трябва да има представител в БСФ? Да, трябва да е някой от висшето ръководство, но не мога да налагам кой.”

„Искрено се надявам, че относно съдийството да не са се просто „изгладили нещата”. Ние продължаваме да бъдем в позиция, че ако останем недоволни от конкретни действия от БФС нашият глас ще продължи да се чува. Ние не сме обявили подкрепа към г-н Михайлов от гледна точка на това, че каквото той каже, това ще правим. Когато смятаме, че нещата не са наред, си запазваме правото да го казваме и да говорим.”

„Въпросите относно съдийството са още една тема, която трябва да се добави от кандидатите за президент. Като общи теми, имаме представа какво искаме да се промени.”

Част от "сините" фенове се разграничиха от подкрепата за Боби

Колкото до публичното разграничение на част от феновете относно изразената към Михайлов подкрепа, Иванов заяви: „Очаквах, че ще има подобна реакция от тръст „Синя България”. С колегите се виждаме и си говорим по много дейности, които осъществяваме заедно. Не ме изненадва тяхното разграничение. Ако ни бяха потърсили, преди да пуснат декларацията, щяха да научат някои неща за нашите аргументи. Ние уважаваме тяхното решение да изразят публично становището си, браво на тях.”

„Разединение между клуба и привържениците? Във вижданията по тази тема има различни гледни точки. Можем да го кажем като факт. Моите очаквания е, че това няма да е свързано с подкрепата към самия отбор. Съвсем не си пожелавам подобно нещо.  Колкото до присъствието на стадиона, главният въпрос е какво ще покаже отборът след зимната пауза, дали ще бъдем достоен претендент за титлата и Купата”, каза още Иванов.