Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след последното заседание на Изпълкома преди конгреса за избор на нов президент на централата. Той сподели, че екипът му се готви за победа и нов мандат и отказа да коментира другия кандидат Любо Пенев.

Бюджетът на БФС нараснал с 12 милиона лева за 12 години

„Няма да коментирам опозицията, а и аз не съм видял идеи, а само плюене. Няма да коментираме, готвим се за конгрес и да го спечелим, защото смятаме, че сме заслужили. От бюджета увеличение от 63% без класирането на националния отбор е нещо огромно, това показва работата на БФС. Говорихме си за наши идеи.”

Относно състава на Изпълкома, Михайлов коментира: „Ще разчитам на по-голямата част, на самия конгрес ще имам готовност с по-голям брой кандидати за членове на Изпълкома и ще проверя и със самите делегати някои основни неща, присъствието на различен тип хора в Изпълкома, все още не съм готов с това. Сега се концентрираме върху Изпълкома. В рамките на този Изпълком ще има промени със сигурност.”

„На конгреса ще се гласува 4-годишен бюджет, всички делегати ще бъдат запознати. Този бюджет се гласува на конгреса. Очакваме ръст във всяка една от тези 4 години. По-голям ресурс ще вкараме заедно с УЕФА в инфраструктурни проекти в полза на по-малки места и клубове. 2 милиона за детско-юношески футбол. Ще помагаме не само да изграждаме сгради, започнахме терени в Надежда, във Видин. Ще инвестираме по места за така наречения масов футбол.”

„Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с дфирмата, държаща телевизионните права да изплатят вноската от февруари още сега, за да подпомогне клубовете, които са на подготовка, ще платят сумата до една седмица, за да са още по-спокойни. Ще имат добър финансов ресурс за старта на сезона и за подготовката.”

„До 7 февруари трябва да се знаят всички кандидатури и спрямо правилниците да се види кои са изрядни. Конгресът преценява коя кандидатура е законна. Комисията разглежда само документите. Комисията докладва, ако има проблеми в документите на всеки един от кандидатите. След това Конгресът решава кой е редовен и кой не. "Не мога да забраня да ме издигат, няма лимит. Трябва да има поне една кандидатура.

„По устав клубът издига кандидат. Това е позиция на клуба. Фенове, медии не печелят Конгреси. Издигането на една кандидатура се издига от клуба. Това не е моя работа. Отсега нататък се концентрираме само върху предстоящия конгрес”, допълни Михайлов.