От Тръст „Синя България” излязоха с официална позиция по повод издигнатата кандидатура на Борислав Михайлов за президент на БФС като се разграничават от нея.

Тръстът се разграничава категорично от публикуваната днес позиция на клуба във връзка с изборите за президент на БФС и номинирането на Борислав Михайлов.

Ето и какво се казва в позицията:

"Подкрепата и най-вече номинацията на Борислав Михайлов легализират извършената измама в първенството на България, чиято цел беше участието в елитния футбол на ГМО заместител на фалиралия ЦСКА. „Реформа“, за която дори самият Борислав Михайлов призна, че погазва правилата. Нещо повече – „реформата“, за която гръмко се декларира, че се прави в интерес на феновете, се проваля до момента именно в това отношение. Мачовете се играят на стадиони с отвратителни условия за зрителите и често нарушаващи тяхната сигурност и комфорт. Те се насрочват в голямата си част в неудобно за привържениците време. В Изпълкома на БФС се намират президенти на футболни клубове, които упражняват своето влияние. Най-скандалният пример е конфликтът на интереси, свързан с продажбата на телевизионни права.

Смятаме, че отговорност за всичко това носи Борислав Михайлов и неговият екип и той не може да бъде подкрепен, камо ли издиган, на принципна основа от ПФК Левски.

Абсолютно същото важи и за „маркетинговия експеримент” на конкурентния екип, където с изненада и нотка на разочарование виждаме името на бившия председател на УС на ПФК Левски. Тази кандидатура също не може да бъде подкрепена на принципна основа, защото между множеството празни приказки и фактологически неточности, така и не разбрахме мнението на Любослав Пенев и Николай Илиев за „реформата в първенството”, свързана с преименуването на Литекс Ловеч.

Припомняме, че през август 2016 г. Тръст „Синя България” внесе предложение в УС на ПФК Левски за излизане на отбора от новия формат на първенството, което бе отхвърлено. Година и половина по-късно, далновидността на подобна неосъществена стъпка се разбира и подкрепя от все повече привърженици на Левски.

В заключение сме неприятно изненадани за пореден път от начина, по който се използва уебсайтът на клуба. Вместо привържениците да четат репортажи за мачовете на отбора или новини за предстоящи такива, той се използва за користни цели между множеството честитки за рождени дни.

Насърчаваме клуба да се съсредоточи върху изграждането на достоен и силен отбор, заедно с обещаната качествена селекция, както и да информира адекватно привържениците си за това, вместо да се оплита в безсмислени административни и политически игри. Отношението към БФС и кандидати за президент на привържениците на Левски може да бъде чуто на все по-празния стадион с по-нецензурен вид на споменатите тук аргументи".

Управителен съвет на Тръст „Синя България”