Михайлов: Не е учудващо, че Левски ме издига, и ЦСКА трябва да ме подкрепи

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира факта, че кандидатурата му за нов мандат изненадващо бе издигната от Левски. Според боса на футболната централа това всъщност не е толкова изненадващо предвид факта, че е бивш играч на „сините”.

Левски издигна Боби Михайлов за президент на БФС

„Аз съм изключително доволен и благодаря на ръководството на Левски, че има доверие в мен. Според мен не е толкова учудващо, защото все пак аз съм играл в Левски, и цялата ми фаимилия. Така че благодаря за доверието и се надявам да не ги разочаровам”, заяви Михайлов, който е на мнение, че и ЦСКА трябва да го подкрепи с оглед на свършеното от него по отношение на лиценза на „червените” преди година. „Нормално затова, което съм се опитал да направя, и те да ме подкрепят, но те си знаят.”

„Според мен ще има и други клубове от всички нива на българския футбол (които да подкрепят кандидатурата му б.р.). Най-важното е на самия конгрес, ще се видим на 16-и, живот и здраве.”

„Аз не съм давал пресконференция, утре имам Изпълком, последен преди конгреса, ако има въпроси, ще ви бъде отговорено. Нормално е, когато има конгрес, има кандидати, да има интерес в обществото. Не влизаме в някакви лични нападки, отговорихме на всички лъжи от така наречените кандидат президент и неговия екип. Очевидно не са подготвени и не знаеха , че това отдавна е направено от Българския футболен съюз. БФС продължава да бъде най-стройната спортна организация в България. Най-учудващото е, че почти само със собствени усилия тази година ръста на бюджета е 63%, това е нещо наистина впечатляващо.”

„Според мен 2017 бе по-скоро добра, на всички нива имахме успехи, интересно първенство, победихме Швеция, Холандия, успехите на Лудогорец, успехите на 19-годишните. Всички първенства и турнири, които администрираме, са на ниво. Има развитие и при съдиите, правим семинари, развиваме женски футбол, футзал, футбол 5, 7, 9, изключително сгъстен календар.”

„Това е черешката на тортата (класиране за голямо първенство б.р.), но има много обективни причини, Трудно се изграждат нашите футболисти. Благодарение на това, че сме в Европа в кавички, се използват много чужденци, което не е добро. Но затова пък има Б група, където трябва да използват повече български играчи.”

„Тези, които обвиняват това ръководство на футболния съюз, че не се е класирал, да не забравят, че са били треньори. Двама от екипа на Любо Пенев са били треньори  и не са класирали отбора. Така че нека всеки си носи отговорността и да си гледа в собствената камбанария.”

„Конгресът е затова. Идват 550 делегата и избират техния кандидат, човекът, който те предпочитат. Аз няма да давам пресконференции или да ходя по студията. Има и откровено платени журналисти. Предпочитам на хората да им кажа моята програма на самия конгрес. Надявам се това, което съм направил аз и екипа му, да им позволи да ми дадат доверие за още един мандат.”

А на въпрос, дали има горчилка от Любо Пенев с оглед на факта, че двамата са бивши съотборници от славните дни на националния отбор, Михайлов коментира: „Горчилка не може да има. Ние не сме скарани. Когато беше треньор на националния отбор, аз бях най-близък до него. Условията му бяха едни от най-добрите в България откакто има национален отбор по футбол. Само ме изненадва някои негови твърдения, след като той е бил три години тук и знае как стоят нещата. Но това няма никакво значение.”

„На практика няма грешки. Това, че националният отбор не се е класирал, са субективни и обективни фактори. Един от тях са треньорите, той е бил един от тях, както и Пламен Марков. Грешки всеки прави, но те са много минимални на този мащаб от работа.”

„Ще стават все по-тежки мачовете. Ще трябва да се свири ЦСКА-Левски пет пъти, така се става съдия. Дано оставят съдиите да отсъждат това, което виждат на терена. В Европа, когато свирят без напрежение, всички получават добри оценки.”

А относно формата на първенството, Михайлов коментира: „Доволен съм и е хубаво, че когато се спряхме на този формат, го гласувахме за три години. Той ще бъде още една година и предполагам, че щом и на вас ви харесва, според мен е много добър формат.”

Свързани материали

  • От Левски: Подпомаганият от цска-софия Любо Пенев ни вкара в дилема От Левски: Подпомаганият от цска-софия Любо Пенев ни вкара в дилема
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Левски Борислав Михайлов

Първа лига