Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира факта, че кандидатурата му за нов мандат изненадващо бе издигната от Левски. Според боса на футболната централа това всъщност не е толкова изненадващо предвид факта, че е бивш играч на „сините”.

Левски издигна Боби Михайлов за президент на БФС

„Аз съм изключително доволен и благодаря на ръководството на Левски, че има доверие в мен. Според мен не е толкова учудващо, защото все пак аз съм играл в Левски, и цялата ми фаимилия. Така че благодаря за доверието и се надявам да не ги разочаровам”, заяви Михайлов, който е на мнение, че и ЦСКА трябва да го подкрепи с оглед на свършеното от него по отношение на лиценза на „червените” преди година. „Нормално затова, което съм се опитал да направя, и те да ме подкрепят, но те си знаят.”

„Според мен ще има и други клубове от всички нива на българския футбол (които да подкрепят кандидатурата му б.р.). Най-важното е на самия конгрес, ще се видим на 16-и, живот и здраве.”

„Аз не съм давал пресконференция, утре имам Изпълком, последен преди конгреса, ако има въпроси, ще ви бъде отговорено. Нормално е, когато има конгрес, има кандидати, да има интерес в обществото. Не влизаме в някакви лични нападки, отговорихме на всички лъжи от така наречените кандидат президент и неговия екип. Очевидно не са подготвени и не знаеха , че това отдавна е направено от Българския футболен съюз. БФС продължава да бъде най-стройната спортна организация в България. Най-учудващото е, че почти само със собствени усилия тази година ръста на бюджета е 63%, това е нещо наистина впечатляващо.”

„Според мен 2017 бе по-скоро добра, на всички нива имахме успехи, интересно първенство, победихме Швеция, Холандия, успехите на Лудогорец, успехите на 19-годишните. Всички първенства и турнири, които администрираме, са на ниво. Има развитие и при съдиите, правим семинари, развиваме женски футбол, футзал, футбол 5, 7, 9, изключително сгъстен календар.”

„Това е черешката на тортата (класиране за голямо първенство б.р.), но има много обективни причини, Трудно се изграждат нашите футболисти. Благодарение на това, че сме в Европа в кавички, се използват много чужденци, което не е добро. Но затова пък има Б група, където трябва да използват повече български играчи.”

„Тези, които обвиняват това ръководство на футболния съюз, че не се е класирал, да не забравят, че са били треньори. Двама от екипа на Любо Пенев са били треньори  и не са класирали отбора. Така че нека всеки си носи отговорността и да си гледа в собствената камбанария.”

„Конгресът е затова. Идват 550 делегата и избират техния кандидат, човекът, който те предпочитат. Аз няма да давам пресконференции или да ходя по студията. Има и откровено платени журналисти. Предпочитам на хората да им кажа моята програма на самия конгрес. Надявам се това, което съм направил аз и екипа му, да им позволи да ми дадат доверие за още един мандат.”

А на въпрос, дали има горчилка от Любо Пенев с оглед на факта, че двамата са бивши съотборници от славните дни на националния отбор, Михайлов коментира: „Горчилка не може да има. Ние не сме скарани. Когато беше треньор на националния отбор, аз бях най-близък до него. Условията му бяха едни от най-добрите в България откакто има национален отбор по футбол. Само ме изненадва някои негови твърдения, след като той е бил три години тук и знае как стоят нещата. Но това няма никакво значение.”

„На практика няма грешки. Това, че националният отбор не се е класирал, са субективни и обективни фактори. Един от тях са треньорите, той е бил един от тях, както и Пламен Марков. Грешки всеки прави, но те са много минимални на този мащаб от работа.”

„Ще стават все по-тежки мачовете. Ще трябва да се свири ЦСКА-Левски пет пъти, така се става съдия. Дано оставят съдиите да отсъждат това, което виждат на терена. В Европа, когато свирят без напрежение, всички получават добри оценки.”

А относно формата на първенството, Михайлов коментира: „Доволен съм и е хубаво, че когато се спряхме на този формат, го гласувахме за три години. Той ще бъде още една година и предполагам, че щом и на вас ви харесва, според мен е много добър формат.”