Легендата на ЦСКА и спортен директор в клуба Пламен Марков излезе с официална позиция след вчерашната загуба от Лудогорец с 0:2 в 26-ия кръг на Първа лига. Бившият селекционер на България упрекна „орлите“ в нечестна игра и заяви, че е „недопустимо и срамно“ шампионите да печелят чрез тенденциозно съдийство.

Стойчо Стоилов: Лудогорец е съдийски отбор, нас ни режат

Милко Георгиев: Порнография, баташко клане!

Стамен Белчев: Пак отсъждания в наш ущърб

И двете попадения на разградчани в София породиха жестоки дискусии между ръководните фактори на съперниците, като станаха повод за взаимни нападки. Ден по-късно на официалния сайт на ЦСКА се появи и позицията на Марков, който също съзря конспирация.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Скъпи армейци,

На първо място искам да ви благодаря за невероятната подкрепа към отбора. Нагледно показахте как се обича и брани любовта. Поклон пред всички вас!

Второто нещо, което искам да споделя пред вас и цялата общественост - изключително разочарован и огорчен се чувствам от начина, по който Лудогорец спечели срещата - груби съдийски грешки, които бяха очевадни и фатални. Недопустимо е мач от такова ниво да се решава по този начин. Недопустимо и срамно. 

Подобни действия НЕ помагат на футбола по никакъв начин, дори по-скоро бих казал, че вредят. Нали искаме да развиваме играта? Стремим се да достигнем големите, да създаваме конкуренция, да вдигаме нивото. Но това няма как да се случи с подобни срещи. 

ЦСКА винаги се е борил за челните места и така ще бъде и занапред. Въпреки всичко, въпреки всички нашата амбиция е да изградим силен отбор, който да остави сериозна следа не само в България, а и в Европа. 

Апелирам отговорните органи да обърнат внимание на действията на съдиите в снощната среща и да вземат съответните мерки.

С уважение,

Пламен Марков