Петричев: Не беше феърплей, някой трябваше да умре ли?

Първа лига 01 април - 20:00,

0 : 2

FT

Лудогорец Лудогорец
ЦСКА ЦСКА

 Gong.bg следи се от Gong.bg

Diema Sport излъчва се по Diema Sport

Darik radio излъчва се по Darik radio

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се изказа остро срещу случая в началото на втората част на мача с ЦСКА на "Армията". Тогава дикторът на стадиона обяви, че "категорично двата гола на Лудогорец са от засада". Според ръководителя, това не е било феърплей, защото е могло да доведе до нещастен случай.

"Нямам какво да кажа, не съм специалист по съдийство. Не беше феърплей да се обяви по тоя начин. Цяла седмица се създава подобна обстановка, какво, трябва да умре ли някой. Ако за тях това е мачът на живота, ние си имаме нашите планове. Ние си откриваме базата. Това ме вълнува мен", заяви Петричев и продължи.

"Аз имам амбиция да си открием базата. Това, което каза дикторът - ще ви задам един въпрос. Защо бяха забранени спорните повторения след Световното? Трябва да убият някого ли?"

"Футболът е една игра. Този мач не е бил никога жизненоважен, просто един от многото. Ако това е мачът на живота им срещу Лудогорец, нека си го играят. Не поставяйте на риск живота на хората."

"Цяла седмица се създава обстановка, създават се чисти интриги, намесват ни в скандалите на "Армията". Това са чисти интриги. Когато ми се обаждаха дали ще присъстваме, бях на една стълба и се грижех за базата ни. Дори не съм знаел какви са драмите тук", сподели още Петричев.

През цялата седмица от "Армията" не спираха да твърдят, че Лудогорец и Кирил Домусчиев стоят зад отбора на ЦСКА 1948, който искаше да участва в търга за емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Наддаването обаче беше осуетено от феновете на "червените", които направиха блокада.

"В Лудогорец никога не сме мислели лошото на ЦСКА, обърнете внимание колко хора, свързани с този клуб, работят в Лудогорец. Виждате, че нашият проект продължава да се движи, живот и здраве ще сме щастливи, когато наши юноши се интегрират в първия отбор. Поканили сме испански специалисти да се развиват момчетата. Ние сме изключително далеч от тези вълнения", сподели Петричев.

Той коментира и темата с твърденията от "червения" лагер, че и двата гола категорично са нередовни.

"Аз не мога да кажа дали са дискусионни головете. Първо, не съм специалист по съдийство, второ, на стадиона не може да се види добре. Не е феърплей така да се съобщава, отразява се върху публиката и футболистите."

"Сега, ако се случи нещастен случай, кой ще носи отговорност, докторът или този, дето му е наредил? Виждате тук как са озверели. Не мога да им хвана края на директорите, то са от Литекс, то са от ЦСКА. Не мога да им хвана дирите на директорите", сподели Петричев и отново коментира темата с ЦСКА 1948 и драмите на "Армията".

"Никога не съм бил оторизиран да говоря от името на Кирил Домусчиев, той иска от мен да направя план за базата, това ни е комуникацията с него. Изобщо не ме интересува ЦСКА 1948. Това изобщо не ме вълнува. Някой има интерес да се нагнети обстановката, за да може да се вземе нещо от Лудогорец. Но нашите момчета не се плашат от публика."

"Благодарен съм на клубовете, които създават такава обстановка преди мачовете заради мотивацията. Не се уплашихме на "Маракана", няма да ни уплашат 8000 на "Армията", завърши Петричев.

Свързани материали

  • ЦСКА пак се спъна срещу Лудогорец, грешки и претенции на ЦСКА пак се спъна срещу Лудогорец, грешки и претенции на "Армията"
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА Ангел Петричев Лудогорец

Първа лига