Отборът на Берое направи решителната крачка към окончателното си участие в Топ 6 в плейофите. Старозагорци надделяха с 1:0 над борещия се за оцеляване Дунав на своя стадион и вече спокойно могат да се готвят за напечените битки при шестте най-добри в заключителната фаза на кампанията. 

ИГРАЧ НА МАЧА: Благой Макенджиев (Дунав)

Томаш: Доволен съм, въпреки че много пропуснахме

Киров похвали Дунав: Това е отборът, които искам да виждам

Макенджиев: Следващите мачове от редовния сезон ще са "приятелски"

Интересното е, че успехът на "зелено-белите" донесе техният бивш играч Георги Динков, който си отбеляза нелеп автогол в самото начало на мача. Малко след това отмениха гол на "драконите", но до края на мача чистите положения бяха пред тяхната врата, като домакините изпуснаха много по-изразителен успех. 

Мачът започна в добро темпо, като още в 7-та минута Иван Бандаловски можеше да открие за Берое, но ударът му от границата на наказателното поле мина с малко над вратата. Малко след това и русенци отговориха с опасен пробив на Мухамаду Н'Диайе, но в последния момент Бандаловски го изтласка и ударът му не затрудни Душан Перниш. 

В това взривно начало имаше и ранен гол. В 14-та минута Педро Еуженио направи пробив по левия фланг, центрира, но може би нямаше как негов съотборник да засече. Топката беше ритната от бившия играч на Берое Георги Динков в собствената си мрежа и домакините поведоха. 

Само пет минути след това Дунав можеше да изравни. Всъщност, в тази ситуация дори "драконите" вкараха топката в мрежата чрез Ахмед Ахмедов, който надскочи Милен Желев и стреля с глава, но реферът прецени, че има нарушение срещу защитника. Повторенията обаче не успяха да убедят категорично в това. 

До края на полувремето положенията бяха за старозагорци. В 33-та минута Никита Баранов с перфектен пас изведе на скорост Александър Василев сам срещу вратаря, бившият играч на Лудогорец предпочете да завърши сам, вместо да подаде на свободния Мартин Камбуров и сбърка, защото Благой Макенджиев изби. 

Малко преди почивката по подобен начин, но от другия фланг, сам срещу Макенджиев излезе Рубен Бригидо, но и неговият мощен шут беше избит от национала. Така до почивката повече попадения не паднаха и беройци се оттеглиха с гол аванс. 

След подновяването на играта пак домакините имаха инициативата. В 50-та минута Иван Минчев намери Мартин Камбуров около дузпата, ветеранът стреля мощно под гредата, но пак вратарят на съперника го разочарова и изби виртуозно. 

Три минути по-късно нескопосано изчистване на защитата на "драконите" позволи да се стигне до разбъркване пред вратата им, като най-накрая се стигна до удар на Камбуров, но фалцовото му изпълнение не намери вратата. 

И пак ветеранът не можа да се разпише в 58-та минута, когато беше намерен отново от Минчев пред вратарското поле, но пак беше спрян от Макенджиев. В 71-та минута 38-годишният таран направи и пети пореден сериозен пропуск, когато беше изведен на скорост зад защитата на съперника, но ударът му мина над вратата от изгодната позиция. 

Мачът продължи в същото русло. Четвърт час преди края огромен пропуск направи и Меска, който си извоюва позиция пред наказателното поле и стреля опасно, но летящата към ъгъла топка пак беше отразена от Макенджиев, който направи страхотен мач. 

И както не се виждаше как Дунав може да изравни, "драконите" бяха на крачка да направят именно това. В 76-та минута Божидар Васев центрира към десния фланг, където Мартин Станкев беше изпуснат и стреля опасно, но в последния момент Душан Перниш изби и предотврати изравняването. 

Последваха поредица пропуски от тима на Берое, като Меска, Педро Еуженио и Камбуров пак не можаха да преодолеят Макенджиев и в крайна сметка всичко вървеше и се развиваше по вкуса на домакините, въпреки че изпуснаха прекалено много ситуации. До края пак нямаше какво да се случи, за да се промени статуквото и трите точки останаха в Стара Загора. 

След тази развръзка старозагорци събраха 42 точки, с колкото е и четвъртият Ботев. Двата тима са на по шест точки зад Левски и ЦСКА, които заемат съответно втората и третата позиция и само чудо може да ги изхвърли от Топ 6. Дунав е предпоследен с 18 точки. 

Ето и кои са избраниците на двамата наставници: 

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Александър Василев, Никита Баранов, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Педро Еуженио;

Резерви: Георги Аргилашки, Ерол Алкан, Меска, Алфредо Мартинш, Матеус Леони, Надим Ангелов, Стоян Иванов;

Дунав: Благой Макенджиев, Божидар Васев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Петър Патев, Диян Димов, Христо Попадийн, Драгош Фирцулеску, Светослав Ковачев, Ахмед Ахмедов;

Резерви: Станислав Антонов, Исмаил Иса, Красимир Станоев, Мартин Станкев, Самуел Инкоом, Свилен Щерев.