ЦСКА се завърна в битката за титлата, след като пречупи съпротивата на Черно море във Варна и победи с 3:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Тиаго, Джеси и Соу, а за Черно море точен беше Панайотов. Всичко това след тублулентния петъчен ден, когато Любо Пенев напусна тима от "Борисовата градина".

През първата част на мача ЦСКА сякаш беше доста по-мотивираният тим и още в 4-ата минута Дюлгеров спаси опасен удар на Тиаго, който стреля от няколко метра. Домакините отвърнаха с много неточни удари на Минчев и Панайотов.

В 27-ата минута Георги Илиев излезе на отлична голова позиция, след като Бодуров се подхлъзна, но Маленов се хвърли отчаяно и изби кълбото, за да предотврати опасността. Три минути по-късно Соу пробва мерника си, Дюлгеров отново беше на ниво.

Жеферсон не сдържа нервите си в 31-ата минута и удари Панайотов, а съдията Вълков му вдигна жълт картон. 

В 33-ата минута ЦСКА откри резултата, след като Тиаго стреля отлично от границата на наказателното поле и матира стража на домакините.

24 снимки

Още в първите минути на втората част домакините се хвърлиха в атака и в 47-ата минута Панайотов се откъсна, стреля, но топката мина встрани от вратата на Черниаускас. Точно когато домакините натиснаха съперника, ЦСКА направи отлична контраатака и Джеси матира Дюлгеров след отличен пас на Тиаго.

Домакините се върнаха в двубоя с отличен гол на Панайотов, който получи пас от Минчев и матира вратаря на ЦСКА в 66-ата минута. Преди това пропуски направиха Тиаго и Ндонгала.

ЦСКА направи нова убийствена контраатака и Али Соу излезе очи в очи с Дюлгеров и направи резултата 3:1 в полза на "червените" в 75-ата минута на двубоя.

Черно море се впусна в атаки, а удари на Минчев и Георги Илиев бяха спирани от играчи на ЦСКА. В крайна сметка ЦСКА спечели и намали дистанцията от лидера Лудогорец на само 3 точки, като "червените" вече имат 68 точки, а Черно море е 6-ти с 48. Така в следващия кръг ЦСКА очаква Лудогорец на "Армията" в директна битка за първото място.


Черно море - ЦСКА 1:3
голмайстори:
0:1 Тиаго (33), 0:2 Джеси (52), 1:2 Панайотов (66), 1:3 Соу (75)

Ето и съставите на двата отбора:

Черно море: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Илиев, Витанов, Минчев, Василев 

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Джеси, Малинов, Рафаел, Турицов, Соу, Антов, Тиаго

съдия: Владимир Вълков (Пловдив)