Наставникът на ЦСКА Добромир Митов изрази задоволството си след дебютната победа за него начело на тима при визитата на Черно море с 3:1. Треньорът изтъкна, че характерът, който е показан от играчите е великолепен, а мотивацията за победа над Лудогорец е на достатъчно ниво, за да може „червените” да атакуват титлата. Същевременно Митов изрази мнение, че "армейците" са получили шанс, който трябва да грабнат, след като Лудогорец е на три точки пред ЦСКА, а предтои схватка между двата тима на "Българска армия" в следващия кръг.

„Говорихме с футболистите, че най-вече имат нужните качества и капацитет да вземат победата във Варна. Трябваше да си повярват и им благодаря на всички, както и на феновете ни. Надявам се да продължим така”, започна Митов.

„Казахме на футболистите къде е силен Черно море и къде са неговите слабости. Видяхте, че успяхме на 100% да реализираме контраатаките си. Футболистите са професионалисти и без значение кой е начело на отбора, те трябва да показват качества. Да, треньорите изиграхме своята роля, както и Люпко Петрович и Димитър Пенев. Поздравявам момчетата и да усетят занапред, че могат да постигнат целта, която е пред нас”, акцентира треньорът на ЦСКА.

„От Люпко и Пенев можеш да научиш всичко. Те са треньорите на Балканския полуостров, които имат най-големи успехи и за мен е чест да работя с тях. Не желая да коментирам въпроси за Любослав Пенев”, сподели той.

„На всички е ясно какво трябва да прави ЦСКА – победи до края на шампионата. Ще е трудно, тъй като противниците са тежки, но имаме потенциал за краен успех. Колективът накрая побеждава, както и днес го направихме”.

„Мисля, че мачът с Лудогорец е достатъчна мотивация, за да станем шампиони. Ние трябва да сме мобилизирани. Получихме шанс, който трябва да грабнем”, завърши Добромир Митов.