Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков беше сред хората, които успокояваха страстите на пистата на "Лаута" след нахлуването на феновете. Той не пожела да е категоричен за този инцидент, но според него е имало провокация от "черно-бели" привърженици. 

"Това са сцени, които не бива да се случват никъде, не само във футбола. Имаше нахлуване и на двете агитки, но това не е война, това е спорт. Победителят се решава на терена, а не от боеве между феновете."

"Аз лично не мога да си обясня защо се стигна до тук. Няма логика при положение, че ЦСКА води, феновете да нахлуят на терена. Според мен е имало провокация, но не мога да го коментирам, защото не съм го видял."

"Но не мисля, че е логично при такъв резултат да има нахлуване на пистата на феновете на ЦСКА, тъй като това би било прецедент", заяви Марков и разкри какво е казал на тарторите на агитката, за да уталожи страстите. 

"Казах им, че трябва да запазят спокойствие, за да може да продължи двубоят. Но след като няма препятствия за продължаването на срещата, тя правилно се доигра. Това беше правилно решение, ако има наказания, те ще са по правилника на БФС", заяви Марков.