Феновете на ЦСКА са били провокирани от публиката на Локомотив Пловдив и това е причина за баталните сцени на терена по време на мача между двата отбора, се казва в позиция, публикувана на клубния сайт на ЦСКА.

Срещата бе спряна за около 20 минути заради масово нахлуване на терена и сбиване между фенове на Локомотив Пловдив и ЦСКА. 

"Двубоят от XVII кръг на Първа лига между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, който започва в 15:30 часа на стадион "Локомотив", беше спрян за около 20 минути след близо 42 минути игра при резултат 1:0 в полза на ЦСКА. Причината: провокация на феновете на домакините към червената агитка на стадиона", се казва в изявлението на "червените". "Първоначално на пистата необезпокоявани се появиха няколко фенове от сектор "А", които по непотвърдена информация са част от агитката на Спартак Москва. Има данни, че те са допуснати на пистата на стадиона с помощта на тарторите на агитката на пловдивския тим. Те тръгнаха към сектора за гости и провокираха нашите привърженици с различни скандирания. Отново подчертаваме - необезпокоявани. В този момент привържениците на ЦСКА влязоха на пистата на стадиона, а когато видяха това, феновете от агитката на домакините също преодоляха оградите и се стигна до саморазправа между запалянковците на двата тима. Домакинските привърженици бяха организирани да нахлуят на пистата. От началото на мача те започнаха да се подреждат на мястото, от което след това колективно преминаха загражденията. Реакцията на органите на реда закъсня. Преди да се намеси полицията, феновете се биха на пистата, в резултат на което има пострадали и задържани привърженици", се казва още в информацията. 

Ексцесиите в Пловдив били провокирани от руснаци

Шефовете на ЦСКА успокоиха тарторите на агитката

Батални сцени в Пловдив, има ранени и задържани

Простотията в Пловдив няма край

Делегатът на БФС: Феновете на ЦСКА нахлуха първи на терена