Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че от ръководството на клуба са изключително доволни от решнието на УЕФА клубът да участва в европейските клубни турнири от следващия сезон.

От ЦСКА: БФС изигра положителна роля за допускането ни в Европа

“Щастливи сме от решението на УЕФА, че тази година ще можем да участваме в европейските турнири. Това се дължи на работата на г-н Ганчев и г-н Инджов, които направиха всички по силите си, така че ЦСКА да може да се върне там, където всички хора искат”, каза Марков.

“ЦСКА се връща в автентичния си вид, в който е създаден. ЦСКА става отново най-привлекателния клуб за всички футболисти. Само за 2 месеца, от януари до сега, се случиха две много хубави неща за нас. Първото е  връщането на базите и подписването на новия договор с Министерството на младежта и спорта. Естествено, не е за подценяване и нашето представяне и от спортно-техническа гледна точка. Продължаваме да работим в тази насока, за да продължим да радваме нашите фенове”, допълни той.

От ЦСКА са оттеглили иск срещу УЕФА

“Всички фенове на ЦСКА очакват големи мачове, като тези от славното минало. Искаме да създадем един много боеспособен отбор, който да представлява българския футбол. ЦСКА беше и продължава да бъде за развитие на българския футбол. Считаме, че има поле за такава изява. Визията на ЦСКА е именно такава и ние подкрепихме тази наша гледна точка”, заяви още спортният директор на клуба.

“Гриша Ганчев, както всички нас, е изключително доволен от това решение на УЕФА. Продължаваме да работим съвместно, така че ЦСКА да върне мястото си в европейските клубни турнири и към това ще бъде насочена нашата работа.”

На въпроса дали ЦСКА може към момента да изплати сумата от 8 милиона лева за емблемата на клуба, Марков отговори: “В момента няма решение на апелативния съд. ЦСКА няма шанс по никакъв начин да плати сумата на емблемата.”

“Има решение на УЕФА, което е окончателно. Естествено, че ЦСКА ще направи всичко възможно чисто технически и УЕФА да изпише в сайта си притежанието на 31 титли. Адвокат Първанов обясни, че УЕФА не се занимава с този въпрос да отнема титли на клубовете  Това не е толкова важно за нас. За нас е важно клубът да се развива, за да може да връща имиджа си в европейското клубно семейство. Ще направим всичко възможно и нашите фенове и съперници да бъдат наясно, за да няма повече спекулации свързани с автентинчостта”, допълни още Марков.

“Трудно е да се правят терени в такива зимни и неподходящи условия. Предполагам, че след това решение въпросът напълно ще бъде изчистен. Ние като уважаващ себе си клуб, ще наблегнем да осигурим едни от най-добрите условия за професионалния клуб и ДЮШ.”

“Убеден съм, че клубът ще привлече играчи, които да бъдат полезни на отбора през летния трансферен прозорец. Целите ни са много високи. Виждате, че силни, конкуретни отбори се създават с времето. Това, с оглед на развието на футбола, не е толкова прост процес”, завърши Марков.