Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев определи изминалата 2017 година, като успешна за тима.  Той заяви, че е доволен от жребия за Лига Европа, на който „орлите” се паднаха на 1/16-финал срещу италианския гранд Милан.

Лудогорци играят 7 контроли, всички в ефира на DiemaXtra

„Оптимистично започваме годината. 2017-а за Лудогорец беше доста добра, защото освен, че станахме шампиони и за първи път продължихме след групи на ШЛ. След тежката група в ЛЕ, Херо и неговите момчета показаха, че имат достатъчно голяма класа да се съревноват с отбори от елита. Щастлив съм, че се падна Милан, защото за пореден път изпълнихме дадено обещание, че на нашия стадион ще се играят големи мачове с големи европейски отбори. Всички ние, които работим в Лудогорец, сме на вълна мача с Милан”, каза Петричев.

„Никога не сме се ръководили от това да се снимаме с фланелки и нови футболисти. Както каза г-н Димитров, Лудогорец разполага с много класни футболисти на всички позиции.  Има футболист, който е възможно да напусне тима. Когато стане факт, ще ви уведомим”, разкри още той.

Херо: Никой не ми е поставял задача да отстраним Милан, нямам нужда от нови

 „Нашето желание е Светослав Дяков е да остане максимално дълго в Лудогорец. Не само като футболист, но под друга форма по-нататък. Той е един от футболистите, които носят шампионското ДНК на Лудогорец. Предложен му е договор, в момента сме в процес на разговори”, обяви изпълнителния директор на „орлите”.

Петричев бе запитан за коментар, относно предстоящия Конгрес за избор на нов президент на БФС на 16 февруари: „Мисля, че настоящото ръководство на БФС в много посоки си върши доста добре работата. Предполагам, че ще имаме единно становище след събиране на УС. Последните години ми се наложи нееднократно да работя с БФС. Там има много професионалисти, които работят. Това ви го гарантирам на база на личен опит.”

Дяков: Лудогорец все още е над останалите

„Всеки първо трябва да си гледа състоянието на собствения отбор. Ако нашия тим е концентриран и е в добро състояние, ще станем шампиони. На първо място за Лудогорец е важно нашият екип как ще си свърши работата. Ако търсим вината в странични фактори, тогава нещата не са професионално поставени. Първо трябва да си гледаш собствената къща, а после да търсиш  странични влияния. Например защо терена не бил окосен или защо съдията сбъркал.

Петричев обяви, че строежът на Сектор Г ще започне в съвсем скоро време, след като бъде уредена документалната част.

 „В момента се работи по документалната част. Строежът на Сектор Г ще започне през тази година. Пътят е открит, останаха някои процедурни неща, за да започне същинското сртоителство”, каза той.