Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо призна, че към момента никой от ръководството на клуба не му е поставяло задачи относно предстоящия сблъсък с италианския гранд Милан в турнира за Лига Европа.

Специалистът обаче призна, че дотогава има много време и това може да се промени.

Херо допълни, че въпреки всичко, основна цел пред него и тима му остава поредната шампионска титла в България.

Димитров говори при първото събиране на Лудогорец за новата година. Днес „зелените“ на практика започнаха своята подготовка за пролетния дял от шампионата.

„През тази година ни предстоят тежки мачове. Трябва да защитим шампионската титла. Трябва да се представим достойно и срещу Милан. Бяхме направили подготовка, знаехме датите предварително. Това, че се падна Милан не променя нещата“, коментира Херо на първата си пресконференция за годината.

Петричев: БФС си върши добре работата

“Селекцията не трябва да се прави на всяка цена.  Ако бъдат намерени нужните хора, ще ги привлечем. С този състав, който разполагаме, можем да се борим до края на шампионата.  Трябва да се намерят футболистите с определена характеристика, които да пасват на тима“, продължи Херо.

„Не ми е поставена задача, да преодолеем Милан на всяка цена. Има време до 15-и февруари, може и да ми бъде поставена. Милан е един отбор, който направи селекция за 200 милиона. Да, в момента не е в много добро състояние, но се изисква време.  Следя всеки един мач на Милан. Запознат съм със състава и отделните качества на футболистите им.“

Дяков: Лудогорец все още е над останалите в България

„Трябва да бъдем в добро състояние, имайки предвид, че те продължават шампионата. С поредицата от контролни срещи, основната ни цел ще бъде шампионата, но разбира се няма да пренебрегнем и мача с Милан“, призна специалистът.

„Навлизаме в такава фаза от първенството, че всяка грешка може да струва скъпо. Да мачът с Милан е съвсем различна емоция“, каза още наставникът на шампионите Димитър Димитров.