В рамките на един полуден столичният ЦСКА обяви втори входящ трансфер за сезон 2019/20. След като по-рано през деня от клуба обявиха трансфера на руснака Денис Давидов, то часове по-късно „червените” обявиха официално на клубния си сайт трансфера на италианския полузащитник Диего Фабрини. Роденият на Ботуша футболист пристига на „Българска армия” от румънския Ботошани, където през миналия сезон изигра 31 мача, записвайки пет гола и пет асистенции.

Информациите за акостирането на Фабрини в родната Първа лига не стихваха последно време, като първоначално той бе считан за сигурно ново попълнение в Левски, но в крайна сметка парафира тригодишен договор с ЦСКА.

Диего Фабрини

източник: cska.bg

Кариерата на 29-годишния полузащитник стартира в италианския Емполи, след което заиграва в Серия „А” с тимовете на Удинезе и Палермо. Последват трансфери в английския Чемпиъншип за отборите на Уотфорд, Милуол, Бирмингам и Мидълзбро, а след четири години на Острова, халфът облича екипите на Специя и испанския Овиедо, преди да акостира в шампиона на Румъния, пише още клубният сайт на ЦСКА.

Трио от ЦСКА пропуска старта на подготовката за новия сезон

Същевременно Фабрини има в актива си един мач с екипа за първия тим на Италия – през 2012-а година в контролна среща срещу Англия. Той има на сметката си и 12 мача за „адзурините”.

Диего Фабрини

източник: cska.bg