Италианският офанзивен футболист Диего Фабрини завъртя истинска сага с участието на три отбора в нея, като два от тях са Левски и ЦСКА. И в Румъния, където за последно носи екипа на Ботошани, разкриха интересни подробности около избора му. 

Според Telekomsport, той първоначално дал дума на Динамо Букурещ, че ще подпише с тима срещу заплата от 8000 евро месечно. Но се отметнал точно преди подписа, за да приеме последвалото предложение от Левски за двойно повече пари. 

А според Monitorul, в крайна сметка вързал и "сините", за да избере ЦСКА, където ще получава по 25 хил. евро месечно и отделно ще получи сума на ръка. И засега изглежда, че именно "червените" ще се подсилят с играча, който има един мач за италианския национален отбор. 

Цялата тази сага около него предизвика бурен отговор от наставника на Динамо Букурещ Мирча Редник. Той избухна пред изданието onlinesport.ro за поведението на играча и го обвини, че не спазва дадената мъжка дума. 

"Пожелавам му само да е жив и здрав и да ходи, където си иска. Но от житейска гледна точка не е прав да постъпва така. Когато имаш преговори с някакви хора, поискаш от тях да ти изготвят договор с желаните от теб клаузи и те ти го пратят за подпис, ти не можеш да обърнеш гръб в последния момент и да не го подпишеш."

"Не ми харесва, че бяхме използвани, за да направи едва ли не търг за себе си за по-висока заплата. Да, той е Диего Фабрини, много добър футболист, но не може да ни натрива така носовете. И в крайна сметка има играчи в пъти по-добри от него, които мога да взема за заплатата, която му давахме - 8000 евро", заяви Редник. 

Самият Фабрини беше намерен от Telekomsport на летището в Букурещ преди да се отправи към София, където идва да подпише договора си, вероятно с ЦСКА. Италианецът не беше особено словоохотлив и препрати въпросите за бъдещето си към мениджърите, които се грижат за интересите му. 

"Вижте, аз съм просто един футболист и моята работа е да правя всичко най-добре според възможностите си на терена. Говорете с агента ми, той се занимава с тези неща. Другата седмица ще разберете къде ще играя. Изчакайте малко, сега искам да почина и скоро ще разберете решението ми", заяви Фабрини пред изданието.