След като вчера стана ясно, че Левски е отправил изкусителна оферта на италианския офанзивен полузащитник Диего Фабрини, днес медиите в Румъния разкриват, че той окончателно я е приел и има споразумение с тима. Така футболистът на Ботошани може да се смята за първото лятно попълнение на "сините". 

Според информацията на Sport.ro, той е склонил на предложението от 20 хил. евро месечна заплата, както и еднократен бонус от 50 хил. евро при подписването на сделката. По този начин е отхвърлил конкурентното предложение от Южна Корея. 

Въпреки че играе в отбор без особени претенции като Ботошани, Фабрини е определян за един от най-добрите играчи на позицията си в румънския шампионат. Той обаче обявил на ръководството, че няма как да остане и за следващата кампания, а иска да отиде в отбор с претенции. 

Италианецът се реши да отиде в Румъния срещу минимална заплата от по-малко от 5000 евро на месец, само и само да възроди кариерата си, която в последните години беше зациклила здраво. Той успя да го стори и сега иска по-голямо предизвикателство, а от Ботошани са обявили, че няма да му правят проблеми при добра оферта, каквато е и постъпила от Левски. 

Фабрини идва на "Герена" по личното настояване на мастития мениджър Джовани Бекали и главния скаут на Левски Богдан Патрашку, пише още изданието. Последният му мач в северната ни съседка е на 1 юни, докато за "сините" подготовката за новия сезон започва на 8 юни и ще има съвсем малко време за почивка.