ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка срещу Левски от 26-ия кръг на Първа лига. Победното попадение за „червените“ реализира познатият герой Фернандо Каранга, който се разписа в 84-та минута. По този начин ЦСКА запазва сериозната интрига в борбата за титлата и преследването с Лудогорец.

Проливният дъжд усложни много условията на терена на стадион „Васил Левски“ по време на сблъсъка между ЦСКА и Левски. Още в самото начало се образуваха големи локви, които пречеха на футболистите да правят пробиви, да се организират по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата отбора бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, но нито един от двата състава не прибегна до далечни удари, въпреки изключително тежките уловия, които затрудняваха и двамата вратари.

Хали Тиам се опита с извеждащо подаване да намери Станислав Костов в 4-та минута, но Витаутас Черниаускас внимаваше, излезе и улови топката.

Пред Габриел Обертан се откри отлична възможност в 5-та минута. Французинът стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Витаутас.

Тиаго Родригес изрита умишлено Милош Цветкович в 6-та минута, а съдията Никола Попов подмина ситуацията, без да покаже жълт картон на футболиста на ЦСКА.

Тиаго Родригес стреля от фаул, от сериозна дистанция в 27-та минута, но право в ръцете на Божидар Митрев.

Щастливият Белчев: Равният просто не ни устройваше

Енрике Рафаел можеше да навлезе в наказателното поле на Левски в 28-та минута, но Хали Тиам го изпревари и с шпагат успя да изчисти топката в корнер. 

Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле на Левски в 38-та минута, където Фернандо Каранга стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Митрев.  

Делио Роси: Не се получи мач, биха ни с един епизод

Единственият точен удар през първото полувреме бе отправен в очертанията на вратата на ЦСКА в 44-та минута. Станислав Костов стреля от малък ъгъл, Витаутас Черниаускас успя да се намеси и да избие в корнер. 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а условията продължиха да бъдат изключително тежки.

Тиаго Родригес стреля от фаул в 57-та минута, но над напречната греда в аут.

Стойчо Стоилов: Така се печели титла, но още е рано

През втората част имаше няколко момента на по-високо напрежение между играчите на двата отбора, в които съдията Никола Попов показа серия от жълти картони.

Енрике Рафаел центрира в наказателното поле на Левски, но Митрев изпревари Каранга и улови топката.  

Каранга: Не се игра много футбол, за радост победихме

Победното попадение в срещата падна в 84-та минута. Тиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на Левски, където футболистите в синьо не успяха да изчистят топката, а Фернандо Каранга с много технично докосване вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.  

Пената: Левски игра за Лудогорец, не за себе си

ЦСКА се изравни с Лудогорец по точки. Двата отбора имат по 63 точки, но на Лудогорец му предстои мач срещу Етър във Велико Търново. Левски е трети с 50 точки. 

Роман Прохазка: Вкараха ни гол от нищото, победиха с късмет

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас - 11. Станислав Манолев, 5. Николай Бодуров, 4. Божидар Чорбаджийски (к), 3. Жеферсон - 6. Рубен Пинто, 15. Кристиян Малинов - 19. Кирил Десподов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел, Десподов - 9. Фернандо Каранга

Левски: 21. Божидар Митрев - 19. Милош Цветкович, 28. Давид Яблонски, 5. Холмар Ейолфсон, 4. Иван Горанов - 14. Хали Тиам, 20. Филипе Нашименто - 15. Роман Прохазка, 32. Габриел Обертан, 7. Паулиньо - 29. Станислав Костов

Стадион: "Васил Левски"

Съдия: Никола Попов

Манолев: Теренът не позволи да се играе футбол

Каранга не пропусна жестокия жест

Избрахте Каранга за №1 на ЦСКА - Левски