Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев беше изключително доволен от победата с 1:0 над Левски в първия кръг от плейофната фаза в първенството. Наставникът на „червените” призна, че под проливния дъжд на Националния стадион „Васил Левски” футболът почти отсъстваше, ала неговите избраници са спечелили „битката на характери”.

(В)Каранга е познатият герой, който посече Левски

Единственото попадение в срещата бе дело на Фернандо Каранга в 84-ата минута. За голмайстора на Първа лига това беше 22-о попадение от началото на сезона.

„Всяка една победа е важна, особено когато е в дерби. Искам първо да поздравя момчетата за битката, която проведоха. Видяхте условията за игра какви бяха. Футболът отсъстваше, беше повече битка на характери. Можеше и малко по-добре, но теренът затрудни и двата отбора”, коментира Белчев пред DIEMA SPORT.

„До голяма степен мокрият терен попречи. Искаме да държим трайно топката, да имаме превес и да играем дълбоко в полето на противника. Смятам, че направихме максимума предвид условията.”

Каранга стана и Играч на мача

„В заключителната част на първото полувреме стояхме малко по-добре. Така беше и през второто полувреме. Имаше дух наистина. Равният резултат не ни устройваше. Отборът имаше търпението, изчакахме нашия момент, в който реализирахме, и взехме победата.”

„Мисля, че и трите смени се включиха добре. Винаги има какво още да се желае. Може би напрежението от това, че е дерби, че трябваше да спечелим, оказа влияние.”

Пената: Левски игра за Лудогорец, не за себе си

„Липсата на Алберг в групата? Не, не е контузия. И тримата – Алберг, Укра и Дюлгеров - бяха здрави, и тримата бяха с нас до последно. Аз избрах групата с мисъл за това къде евентуално ще имаме проблеми и да имаме равностойни смени. Не става дума за наказание или нещо подобно.”

„Всяка победа трябва да ни дава самочувствие и го прави. Всички знаят, че трябва да дават най-доброто не само срещу Левски. Невинаги ще се получава. Когато има желание, когато има старание, когато се вижда, че оставят сърцата си на терена, няма как да им се сърдим на момчетата.”