Старши треньорът на Левски Делио Роси не остана доволен от дербито срещу ЦСКА. „Червените“ спечелиха мача с 1:0, прекъсвайки по този начин серия от цели 11 мача на „сините“ без загуба в Първа лига.

Фернандо Каранга вкара единствения гол в срещата в края на мача.

Според италианския спец, тежкият терен на „Васил Левски“ е оказал най-сериозно влияние върху играта на двата тима.

„Днес не беше мач, а една битка заради лошия терен. Този мач се решава в дадени епизоди, а този епизод не беше на наша страна днес. Теренът не показа, че другият отбор заслужаваше да сапечели. Топката не вървеше по терена, нямаше как да се играе добър футбол. Епизодите се създаваха от факта, че топката спираше във водата и оттам идваха грешките“, коментира Роси.

„От физическа гледна точка съм доволен. От техническа гледна точка и двата отбора нямаше как да направят нещо повече. Физически Буш е по здрав от Станислав Костов именно затова бе предприета и тази смяна“, продължи той.

„Надявам се в следващите мачове теренът да бъде по-добър, за да можем да се надиграваме. Нека, който е по добър да победи тогава“, допълни още италианският специалист и разкри какво се очаква от оставащите битки с този съперник, както и от плейофите.

"Можем да се представяме по-добре, сега с плейофите започва един нов шампионат за нас. Трябва да вървим напред, да взаимодействаме по-добре и да се разбираме и развиваме в положителна насока. Трябва да се опитаме да намалим разликата с отборите пред нас в класирането", заяви още Роси.