Победителят  търга за емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД – „Ред Енимълс” има срок приблизително до края на месеца да плати обещаните 8 милиона лева. Синдик Дора Милева вече е готова със списъка, по който трябва да бъде разпределена определената сума по реда на кредиторите.

Дора Милева започна разпределението на 11 юни

Обявлението вече е подадени и в понеделник или вторник ще влезе в сила 7-дневния срок, в който „Ред Енимълс” трябва да внесе сумата от 7 835 367,50 лв. Това е реалната сума, като от 8-те милиона се извади задатъкът от 164 хиляди лв., който беше задължителен за всички участвали в търга.

Тук трябва да се отбележи, че за да се очаква ефективно плащане, нито един кредитор  не бива да обжалва разпределението, изготвена от синдик Милива. Припомняме, че „Ред Енимълс” също се води кредитор на фалиралото ПФК ЦСКА АД.

Един от кандидатите за ембеламата оттегли офертата си

При подаване на жалба, следват съвсем нови процедури. Ако до такива не се стигне, а „Ред Енимълс” плати сумата в срок, то фирмата ще стане собственик на активите и емблемата на ЦСКА.

Ето какви бяха и офертите, представени на търга в Кърджали:

1. "Ред Енимълс" - 8 милиона лева

2. "Еко Депозит Сълюшънс" ЕООД - 3 061 000 лева

3. Никола Газдов - 2 588 000 лева

4. "Интегрис Лаб" ООД - 2 107 000 лева

Припомняме, че "Еко Депозит Сълюшънс" впоследствие оттегли своето предложение, което прави предложението на Никола Газдов, представителя на ЦСКА 1948, второ по ред.