Дора Милева започва разпределянето на осемте милиона

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева почти сигурно ще е готова до края на месеца с разпределението на парите от продажбата на активите на фалиралото дружество, информира "Тема Спорт". Търгът бе спечелен от фирмата на феновете на ЦСКА “Ред Енимълс”, зад която стои Гриша Ганчев. Нейната оферта бе в размер на 8 милиона лева.

“Сметката ще бъде готова до края на месеца. Напълно възможно е това да се случи в този срок. Дотогава няма как парите да бъдат преведени. Най-големият процент ще отиде към кредиторите на първи ред, те са обезпечени и имат привилегия (б.а. - НАП и Инвестбанк)”, коментира Милева.

Един от кандидатите оттегли офертата си за емблемата на ЦСКА

“Няма как всички кредитори да бъдат удовлетворени. Не може да се случи . Как да покрием 25 милиона с 8? Не е възможно, иначе с най-голямо удоволствие бих го направила. Така че ще има и неудовлетворени кредитори, както и частично удовлетворени”, добави синдикът.

“Парите ще се разпределят по реда на класовете кредитори, които са общо 6. Поред и докъдето стигнат парите. Всичко е въпрос на изчисление, което не се прави никак лесно. Всичко трябва да бъде много прецизно, Максимално бързо се опитваме да приключи процедурата, защото кредиторите започнаха да звънят и да питат какво става. Видяха, че ще има пари и изведнъж се заинтересуваха много от развитието на процедурата. Така че това, което зависи от нас, гледаме да го свършим в най-кратки срокове. А после ще чакаме и това, което зависи от купувача - да си изпълни задължението и всички да сме доволни”, коментира още Милев.

Тя добави, че “Еко Депозит Солюшънс” има молба в съда да си върне задатъка, такава е подал и Никола Газдов, който също иска да оттегли капарото си.

Така “в играта” освен офертата на “Ред Енимълс” остава най-ниската подадена - на “Интегрис Лаб” в размер на малко над 2 млн. лева. Ако по някаква причина “Ред Енимълс” не преведе парите, то се приема втората най-голяма оферта. Предложението на “Еко Депозит” бе за 3 милиона, а на Газдов - за 2.5 милиона.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА

Други