Синдик Милева: Ред Енимълс са кредитори на стария клуб

Синдик Дора Милева обяви, че драмата около търга за емблемата и имуществото на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД е приключила с печелившата оферта на „Ред Енимълс” ЕООД, зад която стои първодивизионния ЦСКА.

ЦСКА спечели емблемата срещу 8 милиона лева

С оферта за 8 милиона лева „червените” направиха важна стъпка, която обаче е само първата в един дълъг процес. Дора Милева говори подробно за Дарик радио относно следващите стъпки, които произхождат от проведения при зверски мерки за сигурност търг в Кърджали.

„Приключи търгът, надявам се всичко е наред”, каза Милева. „Дали е 8 милиона офертата на „Ред Енимълс”? Ами щом са се похвалили…”

Шеф в ЦСКА: Войната с Домусчиев не е приключила

„Тъй като те са кредитор в производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, следва да бъде изготвена сметка за преразпределение, да влезе в сила тя и едва след това те трябва да си платят разликата.”

„Да, те са кредитор на старото дружество. Станаха такива, като купиха вземания. На каква стойност? Не мога да коментирам. Няма да кажа нито от кого са купили, нито каква е сумата.”

"Червен" кеф пред полицейския кордон в Кърджали

„Внесена ще бъде разликата между 1 642 000 лева и 8 милиона. Те ще си платят целите 8 милиона, като си приспаднат внесения задатък (за участието в търга – б.р.). Ако им се полага дължимо от стария клуб съгласно реда на кредиторите, те ще си го приспаднат. Тъй като са кредитори, те нямат срок от 7 дни да внесат парите.”

ЦСКА със сигнал до прокуратурата срещу синдика

„Тази сметка за преразпределение следва да бъде публикувана в Търговския регистър, следва да бъде качена на видно място в съда. Трябва да стои там 14 дни. В тези 14 дни може да бъде обжалвана. След това съдията се произнася с определение, което също трябва да бъде вписано в Търговския регистър и също подлежи на обжалване. Така че не мога да кажа никакъв срок. Не мога да кажа дали ще е месец, дали ще е два. През това време активите трябва да стоят непокътнати и запечатани.”

„Приключи драмата. Ако разликата не бъде внесена? Кани се участникът със следващата оферта. Реално втората оферта. Какви бяха офертите ли? Имаше разлика между тях”, завърши Милева.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА

Първа лига