Левски и Берое изиграха напрегнат мач, но така и не успяха да си отбележат попадение на "Герена". В 90 минути битка "сините" така и не намериха път към вратата на съперника и не показаха нищо от вдъхновената игра в предния кръг. 

Старозагорци имаха своите шансове да си тръгнат с трите точки, особено в началото на двубоя, но вратарят Божидар Митрев ги отчая. Симулация на Педро Еуженио му коства изгонването 20 минути преди края на редовното време, но и след като останаха с човек повече на терена, домакините не сътвориха абсолютно нищо, за да заслужат трите точки.

Камбуров взе шампанското на Gong.bg

Камбуров: Свикнал съм да печеля на "Герена", малко ме е яд

Томаш: Бяхме подготвени, гледам си отбора, с работа всичко се постига

Шеф в Берое: Ако Бербатов дойде, няма да е за парите

Роси: Когато не атакуваш добре, един човек повече не решава нещата

Така Левски си счупи главата в беройската стена в търсене на трета пролетна победа и се запази традицията от есента тези два тима да не си бележат попадения. Но ще имат още две възможности да променят това в следващите им два мача в плейофите. 

Беройци пък заслужават похвали за бойката си и организирана игра. В тяхното представяне нямаше и помен от играта, която демонстрираха в последното си гостуване в София, когато преди Нова година бяха разбити на "Армията" с 0:6 и играха в защита така, сякаш се виждат за първи път. Сега грешки нямаше, съответно и попадения в мрежата им, а те могат да съжаляват и за пропуснатите положения пред Божидар Митрев.  

Двата тима направиха много интересна първа част, в която макар и да не си вкараха попадения, опасности пред вратите не липсваха. Първата спорна ситуация дойде в 8-та минута, когато Станислав Костов падна в наказателното поле след съприкосновение с Камен Хаджиев и поиска дузпа, но реферът Николай Йорданов не даде такава. 

Още в ответната атака гостите имаха първия хубав шанс в мача. Тогава Педро Еуженио получи хубава топка пред наказателното поле и стреля фалцово, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

Последваха равностойни минути, в които властваше предимно битката. И така, сякаш от нищото, старозагорци отново стигнаха до страхотна възможност, най-чистата за тях! Тогава след един заучен корнер топката стигна до Мартин Райнов в наказателното поле, който стреля мощно от 10-ина метра, но Божидар Митрев показа невероятен рефлекс и изби. 

Само две минути след това и Борислав Цонев имаше възможност да открие резултата в полза на Берое, но ударът му с глава, макар и с гръб към вратата, опасно мина на сантиметри покрай гредата, за да излезе в аут. 

В тези минути хубавите шансове се откриваха само пред играчите от Стара Загора. В 24-та минута Карлос Охене получи топката отдясно в наказателното поле и напредна. Ударът му беше от малък ъгъл, но беше много силен и профуча на сантиметри встрани от вратата. 

Постепенно обаче левскарите се събудиха и направиха няколко много опасни атаки. Още в 25-та минута те бяха близо до гола. Тогава Паулиньо направи смешен по левия фланг Иван Иванов, направи двойно подаване с Габриел Обертан, като французинът изскочи сам срещу вратаря, но от твърде малък ъгъл стреля над вратата. 

Четири минути след това дойде и най-големият пропуск преди почивката. Тогава Станислав Костов се измъкна от Камен Хаджиев и нахлу в наказателното поле. С хубав пас намери връхлитащия Паулиньо, чийто удар щеше да се оплете в мрежата. Но в последния момент Иван Иванов с глава изби в корнер. 

Последваха няколко опасности от статични ситуации пред двете врати, но защитите и вратарите се справиха с тях. Последната възможност преди почивката се откри за Мартин Камбуров в продължението на първата част, когато от пряк свободен удар от границата на наказателното поле стреля над вратата. 

Така почивката дойде без двата тима да си отбележат гол и развръзката остана за втората част. Първият шанс след подновяването на играта беше огледален на последния от първата част. От 18 метра Филипе Нашименто стреля от пряк свободен удар и прати топката под гредата, но вратарят изби в корнер. 

След почивката Левски беше по-активният отбор и държеше повече топката, но положенията не бяха много. При едно от тях Габриел Обертан не беше точен, а и Паулиньо изпусна два шанса след рейдовете си. 

В 65-та минута реферите направиха ужасяваща грешка и спряха голова атака на Левски. Тогава Паулиньо пусна за Габриел Обертан зад защитата и реферите вдигнаха засада. Такава обаче категорично нямаше, а французинът излизаше сам срещу вратаря и нищо не му пречеше да реализира. 

Четири минути след това беройци останаха с човек по-малко. Грозна симулация на Педро Еуженио му донесе съвсем заслужен втори жълт картон. Той опита да изкара червен картон на Филипе Нашименто със симулацията си, но реферът не му се върза и го прати под душовете. ортугалецът почна да се вайка, да се кара на рефера, но съвсем заслужено беше изгонен. 

След тези минути, вместо домакините да упражнят масиран натиск и да натикат съперника в наказателното поле, те продължиха да играят без скорост и без особена идея в предни позиции. Ситуациите пред Душан Перниш бяха след разбърквания и статични ситуации, но Обертан и Жерсон Кабрал не можаха да стрелят опасно. 

Милош Цветкович не спираше да сипе центрирания, повечето от които добри, но нямаше кой да ги засече в мрежата. Времето си минаваше, беройци си кротуваха в отбрана и отбиваха натиска на Левски. 

В 85-та минута 30-метров изстрел можеше да се превърне в гол в полза на "сините", но Душан Перниш плесна топката на сантиметри от гредата си и топката отиде в корнер. От поредицата статични положения пак не последва нищо. 

В крайна сметка натискът на Левски беше безплоден, играта ялова и гол така и не падна. Така "сините" заличиха добрите впечатления от предишния си мач и продължават да лъкатушат в представянето си. Берое пък спокойно си е окупирал четвъртата позиция. 

 

Ето и избраниците на двамата треньори: 

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Милош Цветкович, Филипе Нашименто, Хали Тиам, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Паулиньо, Станислав Костов;

Резерви: Николай Кръстев, Аймен Белаид, Антонио Вутов, Жорди Гомес, Серджиу Буш, Жерсон Кабрал, Васил Панайотов;

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Рубен Бригидо, Мартин Райнов, Иван Иванов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Матеус Леони, Камен Хаджиев, Педро Еуженио;

Резерви: Георги Аргилашки, Кохей Като, Павел Виданов, Марко Адамович, Серджиу Негруц, Антон Карачанаков.