Наставникът на Левски Делио Роси коментира нулевото реми на „сините“ с Берое в мача от 23-ия кръг на Първа лига. Специалистът изтъкна, че това, че неговият тим е бил с човек повече в последните 20-ина минути на срещата не е било решаващо, с оглед на факта, че възпитаниците му не са атакували правилно.

„Първата част и първите десет минути бяхме колебливи, след това подобрихме нещата. Срещу нас имаше добре организиран отбор, трябва да му го отдадем, те успяха да ни неутрализират и така не създадохме много положения“, започна Роси пред DIEMA SPORT.

„Успявахме да обърнем играт. Целият отбор обаче не се придвижваме достатъчно бързо. Това е тактически недостатъчно. Не успяхме да се представим добре в това отношение“

„Както вече казах успяваме да обърне играта. Този който получаваше топката, нямаше подкрепа, така той центрираше, а те избиваха“.

„Вече казах, че когато не атакуващ правилно, един човек повече не решава нещата. Грешката бе, че не атакувахме по правилния начин. Бяхме много объркани пред вратата“, каза още италианският специалист.

„Не мисля, че има проблем с отборите в челото. Имаме играчи, които още не са готови. Иначе отборът е добър и трябва да продължим да работим“, коментира треньорът.

По-късно на пресконференцията Роси добави: „Не търся рекорди. Искам отбор, който да е еднакво добър, когато притежава топката и когато не я притежава. Искам да направя отбор, който да показва добра игра и да радва хората“.

„Проблемът с новите играчи е най-вече икономическият. Отиваш и взимаш по-скъп играч, купуваш го и той веднага ще е титуляр. Иначе е нужно време да се навакса в подготовката, Тези, които още не са играли, аз ги чакам. Когато говорим за новите, трябва да сме наясно, че те имат характеристиките да играят в Левски. Не бива да смятаме, че новите идват да са спасители. Те и останалите трябва да играят, така, че да са полезни на отбора“.

„Аз очаквам новите и знам, че на тях не им лесно. Не знаят езика. Мисля и за тях, не искам да ги пусна неподготвени да оставят лошо впечатление. Напротив. Не искам да гледаме мач за мач. Когато бием всичко да е перфектно и обратното. Мисля, че нужно търпение месец, месец и половина. Да работим и после да видим“.

За смяната на Роман Прохазка с Антонио Вутов в 87-ата минута и дали не е била загуба на време, Роси каза: „Пуснах Вутов, защото разчитах, че той ще успее да надиграе противник. 30 секунди не мисля, че са загуба на време. Мисля, че се загуби времето, защото тенаправиха много фаулове“.