Отборът на Левски посреща Славия в най-старото столично дерби, което е от седмия кръг на Първа професионална лига.

Срещата е тази вечер от 21.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и можете да я следите минута по минута в GONG.BG.

Можете да гледате пряко мача в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате и по Дарик радио.

Старата дилема: Мапуку или Буш?

От началото на сезона „сините“ имат три победи, две от които записани под ръководството на новия наставник Делио Роси, едно реми и едно поражение. В класирането левскарите са шести с 10 точки, но и с мач по-малко. Славистите са девети с пет точки, а в предходния кръг претърпяха поражение у дома от Етър Велико Търново.

Левски няма поражение на своя „Георги Аспарухов“, като „сините“ нямат и допуснат гол на своя стадион. Отбраната на отбора от Герена е най-силната до момента в първия ни ешелон с едва две допуснати попадения.

Делио Роси няма да може да разчита на контузения Нелуц Рошу, а под въпрос е десният бек Милош Цветкович. През седмицата пък стана ясно, че тимът от Герена ще се раздели с вратаря Боян Йоргачевич, а юношите Николай Кръстев и Атанас Кабов ще бъдат пратени под наем в Ботев Враца.

Добрата новина в лагера на гостите преди гостуването на Левски е завръщането под рамката на Георги Петков. Същевременно „белите“ все още са в търсене на страж и опитен бранител.

Талант сменя Цветкович срещу Славия

Божидар Митрев и Георги Аргилашки (Верея) са вратарите с най-много сухи мрежи от началото на сезона – по 4, но стражът на сините е изиграл един мач по-малко от Аргилашки и е допуснал по едва 0,40 гола на двубой.

В миналия кръг срещу Пирин Бл Жуниор Мапуку (Левски) реализира хеттрик като резерва, което не се беше случвало в Първа лига от 27 октомври 2013 г., когато Роман Безяк вкара 4 гола като смяна за Лудогорец при 5:1 над Любимец. Нападателят на Левски обаче го направи при гостуване.

Шумните летни покупки на Левски Жорди Гомес и Габриел Обертан записаха първите си асистенции в предишния кръг срещу Пирин Бл. За французина това бе четвърти мач в синьо, за испанеца – пети.

Загорчич взе 19 футболисти в групата за най-старото столично дерби

Защитникът на белите Стефан Велков стана първият футболист през настоящия сезон, който първо си отбеляза автогол (при 1:4 от Берое), а после вкара гол – в миналия кръг при 1:2 срещу Етър.

Славия продължава да бележи поне по гол във всеки един от досегашните си мачове от първенството. Другият тим, който се разписва винаги досега, е лидерът Черно море.

Галин Иванов, който в миналия кръг направи поредното си завръщане при белите, дебютира в Първа лига за Левски на 31 май 2006 г. при загубата на сините с 1:2 от Беласица в Петрич, а при следващия си престой на „Герена” през миналия сезон изигра едва 3 мача.

Боримиров: Оптимист съм, надявам се отборът да набира скорост