Атакуващият полузащитник на Славия Георги Йомов е сред емблемите в клуба, олицетворяващи младостта и ентусиазма. Футболният път на таланта обаче започва от Левски. Именно срещу „сините“ се изправят сега „белите“ - в двубой от седмия кръг на Първа лига. В специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Преди кръга“, Йомов заяви, че винаги е искал да играе за Левски, но е трябвало да си иде от „Георги Аспарухов“.

„От малък съм запален по футбола – дядо ми и баща ми бяха футболисти. На седем години татко ме заведе за първи път на Герена Имах голямо желание да играя там, защото дядо ми (Тодор Барзов) е играл там. Първите ми треньор бе Шаламанов. На първата тренировка имаше много деца, беше горе в залата, където сега е фитнесът“, разказва още Йомов.

„След като свърши елитната до 18 години, нещата не се получиха както исках и така преминах в Славия. Винаги съм искал да играя за Левски, но така се стекоха обстоятелствата. Затова играя футбол, за да се развивам и да играя голям футбол, не може да се стои на едно място“.

„Нямам лоши чувства към Левски. Тръгнах си, не бях желан там. Това ме мотивира да се развивам в Славия.“

Пуснаха билетите за Левски - Славия

„Не съм постигнал нищо кой знае какво все още. Има още хляб да ям. Трябва постоянно да се усъвършенстваш. От всеки треньор съм научил по нещо. Не мога да кажа, че някой е бил по-слаб от другия. Винаги съм получавал добри съвети. Загорчич иска максимума, да не се плашим от умората“, добави халфът.

За поражението от Етър в последния кръг, Йомов каза: „След всяка загуба е тежко в съблекалнята. Но не знам на какво се дължи това непостоянство. Липса на опит, допуснахме елементарни грешки, вкарахме си сами головете. Затова загубихме“.

„Само трябва концентрация. Показахме срещу ЦСКА, че не сме за подценяване. Мисля, че можем да се преборим да сме по-нагоре в таблицата“.

„Няма значение дали е Левски, или Етър, мачът не бива да се подценява. Трябва да се стъпва здраво и да се играе до рая. По-различна е тръпката, искам да се докажа, но нямам лоши чувства към Левски“, добави Йомов.

„Ако имаме тренировка сутрин, после излизам, разхождам се, почивам. Фен съм на Барселона в Европа. Харесвам стила и на Арсенал“, каза за финал Йомов.